Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

A tale that couldn't be right 4:So it shall be written, so it shall be done

Το παρόν κείμενο αποτελεί δημιούργημα της φαντασίας του συγγραφέα(ψωνάρα την είδες και συγγραφέας). Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική. Αν αναγνωρίστε κάπου τον εαυτό σας καλύτερα μην το πείτε παραέξω. Δεν σας συμφέρει


Μάτια, χεράκια, στόματα, 'στορήστε μου
τον πόνο κάποιας ώρας, κάποιου τόπου,
μάτια, χεράκια, στόματα, 'στορήστε μου
τον Πόνο Των Πραγμάτων και τ' Ανθρώπου.



Η παρέα ήταν έτοιμη να φύγει. Εκείνη την στιγμή πέρασε από το πάρκο ο Ράστας Τουπακάνης. Είχαν καιρό να τον δουν. Έκανε χειραψία με όλους. Μια κακιά συνήθεια που είχαν στην παρέα και δεν μπορούσαν να την αποβάλλουν. Λες και αν έλεγαν ένα γεια θα είχε παρεξηγηθεί κάποιος. Του πρότειναν να πάει και αυτός για Παλέρμο. Δεν θα μπορούσε. Θα πήγαινε σπίτι ενός φίλου του να ακούσουν μουσική και να πιουν καμιά ρετσίνα. Καμιά κάβα εννοούσε αλλά δεν το είπε. Του Ειδίκ του άρεσε η ιδέα. Βαριόταν τα παιχνίδια και προτιμούσε το αλκοόλ. Θα πήγαινε μαζί του. Έπρεπε όμως να περιμένουν λίγη ώρα μέχρι να αδειάσει το σπίτι. Εκείνη την στιγμή πέρασε ένας πιτσιρικάς γύρω στα 14 που έκανε προπόνηση tae-kwon-do μαζί με τον Φούτζι.

Τι έγινε ρε, είπε χιουμοριστικά ο Φούτζι, θα μάθεις επιτέλους να κάνεις κανένα απτσάκι;
Ακόμα στο απτσάκι είσαι; απάντησε ο μικρός

Η παρέα λύθηκε στα γέλια. Για την ακρίβεια ο Ράστας κυλίστηκε στο πάτωμα. Είχε την τάση να γελάει με το
παραμικρό. Ήταν συνηθισμένο για αυτόν. Ο Ασύκωτος είχε δημιουργήσει ένα μικρό παιχνίδι. Όποτε πήγαινε να πιει ένα αναψυκτικό ο Ράστας του έλεγε: Φτύστο, φτύστο. Πάντα το έφτυνε. Πότε κάτω στο πάτωμα, πότε σε κάποιον περάστικο, καμιά φορά πάνω στα ίδια του τα ρούχα. Δεν θύμωνε όμως, γελούσε πάντα. Οι γύρω του όταν τους έπαιρνα τα σκάγια σπάζονταν λίγο αλλά το ξεπερνούσαν. Εκείνη την ώρα χτύπησε το κινητό του Ράστα. Το μόνο που κατάφερε να ψελίσει ήταν:''Τι ο Μπέκαμ στην Ρεάλ; Θα πάρει την θέση του Φίγκο;''. Το έκλεισε. Κάποιος από την παρέα ρώτησε ποιος ήταν στο τηλέφωνο. Απάντηση δεν πήρε. Ο Ράστας κινήθηκε σιγά σιγά προς την άκρη του πάρκου και πέταξε το κινητό του με δύναμη στην απέναντι πολυκατοικία και έκατσε στο παγκάκι σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.
Τι έπαθες ρε ρώτησε ο Ειδίκ
Τίποτα μια χαρά είμαι απάντησε ο
Ράστας.
Βουβαμάρα επικράτησε στην παρέα. Μετά από λίγο ξεκίνησαν να μαζεύουν τα κομμάτια από το κινητό. Κάποιος βρήκε την πρόσοψη, άλλος την μπαταρία, και όλοι μαζί τα δέκα νούμερα του καντράν και την δίεση και τον αστερίσκο. Προσπάθησαν να το
συναρμολογήσουν. Πιο εύκολο θα ήταν να φτιάξουν τον optimus prime. Κάτι κατάφεραν. Το τελικό αποτέλεσμα δεν έμοιαζε πολύ με το αρχικό αλλά έκαναν ότι μπορούσαν. Ο Ράστας άρχισε να συνέρχεται. Έβριζε την Αγγλία πάντως και ευχόταν να κατακτηθεί ολόκληρη από την Ισπανία. Κανείς δεν κατάλαβε τον λόγο. Γελώντας ο Ειδίκ τον τράβηξε από το χέρι και τον σήκωσε. Ξεκίνησαν για το σπίτι με τις ρετσίνες. Οι υπόλοιποι εφτά ανηφόρισαν και αυτοί.
Καλά ρε γιατί
γελούσατε με την βλακεία που μου είπε ο σπόρος; ήταν η απορία του Φούτζι
Γιατί είσαι το μόνο άτομο που αν πυροβολήσει το κεφάλι του δεν θα χυθούν τα μυαλά σου στο πάτωμα είπε ο
Γότθιος
Και επειδή αναπνέεις συνεχώς άνεμο βλακείας συμπλήρωσε ο
Αραχνόμορφος
Γέλασαν αρκετά και
διακτινίστηκαν στο σπίτι του Γότθιου.

Σαν το σκυλί είπε και ήταν σαν να εννοούσε την ντροπή που εξακολουθούσε να ζει μετά από αυτόν

Φτάνοντας στο σπίτι ο Ταινίας ρώτησε αυτό που όλοι περίμεναν
Ρε σεις παραγγέλνουμε τίποτα;
Καμιά πίτσα λέει είπε ο Μπλακ
Τρεις μην σου πω σκέφτηκε φωναχτά ο Ταινίας.
Άντε πείτε τι θέλετε να πάρει τηλέφωνο ο
Ασύκωτος πρότεινε ο Γότθιος.

Ο Αραχνόμορφος ζήτησε μια απλή και ο Βύσμας μια από όλα ζαμπόν μπέηκον. Ο Γότθιος βραχυκύκλωσε μόλις τους άκουσε. Είχε να νιώσει έτσι από τις εξετάσεις στο εργαστήριο οπτικής.Ποτέ ξανά τους είπε δεν θα παραγγείλετε ενώ είμαι μπροστά. Το διόρθωσαν και οι δύο. Οι πίτσες θα αργούσαν. Δεν ξεκίνησαν αμέσως να παίζουν Παλέρμο. Δεν ήθελαν να διακόψουν το παιχνίδι λόγω φαγητού. Ο Μπλακ πρότεινε στον Ασύκωτο να κάνει καμιά βλακεία για να τον τραβήξουν βίντεο. Αυτός πήρε φόρα από τον διάδρομο για να κάνει θεαματική είσοδο. Αποτέλεσμα ήταν το βίντεο να ονομαστεί:Η πτώση. Έπεσε δίπλα από την πόρτα. Πήγε να σηκωθεί θεαματικά. Προσπάθησε να πιάσει το πόμολο αλλά αστόχησε και καρφώθηκε με το κεφάλι. Δυστυχώς αυτό δεν βιντεοσκοπήθηκε. Του έδωσαν μια κρύα κόκα κόλα επειδή δεν είχαν πάγο. Εκείνη την ώρα ο Φούτζι καθόταν σε μια χαλασμένη καρέκλα. Ο Γότθιος τον είχε προειδοποιήσει για το χερούλι ότι ήταν χαλαρό. Ο Φούτζι τον πήρε πολύ στα σοβαρά για αυτό το ταρακουνούσε πάνω κάτω μέχρι να του μείνει στο χέρι. Όταν το κατάφερε τελικά πήρε ένα απίστευτο χαμόγελο ικανοποίησης.

Γότθιος:Πόσο μαλάκας είσαι;
Φούτζι:Τι λες ρε; Αφού ήταν σπασμένη
Γότθιος:Δεν σου είπα να προσέχεις ρε ηλίθιε;
Φούτζι:Είσαι πολύ κομπλεξικός ρε.
Πήγαν να πιαστούν στα χέρια. Δεν έπρεπε να πει αυτή την λέξη. Εκείνη την στιγμή όμως έφτασαν οι πίτσες. Μπροστά στο φαγητό όλοι
ηρεμούσαν. Οι έξι άρχισαν να τρώνε. Ο Βύσμας την έβαλε στην κατάψυξη γιατί την ήθελε κρύα. Ήταν ικανός να φάει και κατεψυγμένη χωρίς να την ψήσει. Πρώτος τελείωσε ο Ταινίας και περίμενε υπομονετικά τους υπόλοιπους για να ξεκινήσουν το Παλέρμο.

Thus quoth the raven, nevermore


Ο μικρός καυγάς προμήνυε εξελίξεις. Αν τους έβλεπε κανείς από ψηλά θα τους παρομοίαζε με εφτά στήλες αρνητικής ενέργειας έτοιμες να εκραγούν. Μπορούσε κανείς να μυριστεί την αύρα τους. Αν τους φωτογράφιζες θα ήταν περικυκλωμένοι από μουντά και θολά χρώματα. Προσπάθησαν να μην δώσουν σημασία. Πίστεψαν πως θα το ξεπερνούσαν. Δυστυχώς για αυτούς η μοίρα είχε ήδη αρχίσει να υφαίνει τον ιστό της. Είχαν πιαστεί και οι εφτά και περίμεναν να έρθει ο μαρτυρικός και συνάμα λυτρωτικός θάνατος. Οι πρώτοι γύροι παιχνιδιού κύλησαν ευχάριστα. Που και που τους κατέστρεφε ο Φούτζι επειδή έκλεβε αλλά δεν του έδωσαν σημασία. Σε κάθε γύρο όμως σκότωναν πρώτο τον Γότθιο. Σε έναν ήταν ο δολοφόνος και χάρηκε που επιτέλους θα έπαιζε. Νόμιζε.

Αφού δεν πέθανε ο Γότθιος θα είναι ο δολοφόνος, είπε χαμογελώντας ο Βύσμας
Άντε στο διάολο ρε, δεν παίζω άλλο γκρίνιαζε όπως συνήθως ο Γότθιος αλλά δεν το εννοούσε.
Έφαγε δυο τρία μπινελίκια και στάνιαρε. Επόμενος γύρος και αφηγητής ήταν ο Φούτζι. Με μια δυνατή φωνή είπε τα παρακάτω λόγια:''Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο. Έγινε ένα έγκλημα. Οι δύο δολοφόνοι να ανοίξουν τα μάτια τους και να κοιταχτούν. Τώρα τα κλείνουν και σηκώνουν τα χέρια. Ο ρουφιάνος ανοίγει τα μάτια του και τους βλέπει. Εντάξει; Ξεκινάμε". Μετά από ένα λεπτό πετάχτηκε ο Φούτζι.
Μάγκες έκανα λάθος. Ήμουν ο ρουφιάνος και ξέχασα να ανοίξω τα μάτια μου

Καλά ρε είπες ''ο ρουφιάνος να ανοίξει τα μάτια του'' και ξέχασες να τα ανοίξεις ο ίδιος; απόρησε ο Γότθιος

Ναι, γέλασε ο Φούτζι
Μπράβο γελοίε κατέστρεψες το παιχνίδι τον προκάλεσε ο Γότθιος

Αντάλλαξαν κάποιες εκφράσεις. Σκληρές είναι η αλήθεια. Ο Γότθιος προσπάθησε να ηρεμήσει την κατάσταση. Του εξήγησε ότι όλοι κάνουν λάθη αλλά αυτός γελούσε σαν χάχας και ότι έτσι ήταν προκλητικός.Δεν χρησιμοποίησε και την πιο ευγενική έκφραση όμως.

Το πρόβλημα μαζί σου Φούτζι, είπε ο Βύσμας, είναι ότι δεν λες ποτέ συγγνώμη.

Άλλη μια λάθος λέξη. Οι στήλες έσπασαν. Η αρνητική ενέργεια διασκορπίστηκε μέσα στο σπίτι. Μίση, πάθη, φθόνοι ξεχύθηκαν. Τίποτα πια δεν θα ήταν όπως πριν. Είχαν πηδήξει όλοι μαζί στο κενό από εκατό μέτρα ύψος και δεν υπήρχε καμιά τέντα να τους σταματήσει. Τέτοια κατηφόρα δεν είχε πάρει ούτε ο Μικρούτσικος στο από καρδιάς.


Καλή η παρέα μα και αυτή αραιώνει. Κάποιοι θα φύγουν, θα μείνουνε μόνοι.

Φούτζι:Τι είπες ρε;
Βύσμας:Αυτό που άκουσες; Όλοι συμφωνούν μαζί μου. Έτσι δεν είναι παιδιά;

Ασύκωτος:Ναι(με επιθετική και ειρωνική διάθεση)
Ταινίας:Αυτή είναι η αλήθεια. Τι σου κάνει εντύπωση;
Αραχνόμορφος:Πάω στο ψυγείο να δω αν έχει νερό(με απάθεια)
Φούτζι:(Στον Βύσμα)Εσύ δεν θα μιλάς. Είχες να μας μιλήσεις ένα χρόνο. Δεν ανήκεις στην παρέα.

Τώρα πλέον η κατάσταση είχε ξεφύγει. Ούτε επαγγελματίας διπλωμάτης δεν θα μπορούσε να την σώσει. Προσπάθησαν να ρίξει ο ένας τις ευθύνες στον άλλον. Κάτι για μια γκόμενα που γούσταρε ο ένας και της την έπεσε ο άλλος πριν πέντε χρόνια. Έξι διόρθωσε ο Γότθιος. Είχε καλή μνήμη αλλά το σχόλιο του ήταν άκυρο. Ο Φούτζι έλεγε στον Βύσμα να σκάσει. Ο Ταινίας απειλούσε να δείρει τον Φούτζι. Ο Ασύκωτος έσταζε χολή για όλους για να οξύνει τα πνεύματα. Ο Γότθιος απειλούσε πως θα τους πετάξει όλους έξω από το σπίτι του αλλά κανείς δεν τον άκουγε. Ο Αραχνόμορφος συζητούσε με τον Μπλακ για έναν δράκο που έπιασε μια όρκα και την κουβαλούσε στον ουράνο και για καλαμάρια με πλοκάμια κοντά στα 40 μέτρα. Είχαν την υπερβολή στο αίμα τους. Ο Βύσμας όρμηξε να δείρει τον Φούτζι. Τέσσερα άτομα προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν. Ο Ασύκωτος δεν συμμετείχε. Ήθελε να δει τον Φούτζι να τρώει ξύλο. Ο Βύσμας έδερνε τους τέσσερις έναν έναν και ξανά από την αρχή. Τον Φούτζι δεν τον έφτασε ποτέ γιατί τον φυγάδευσε ο Γότθιος στην τουαλέτα. Συμφώνησαν να ηρεμήσουν και να μιλήσουν την επόμενη μέρα. Ο Φούτζι βγήκε έξω και ζήτησε τον λόγο από τον Βύσμα. Τα ήθελε ο κώλος του. Τους άφησαν να δέρνονται. Ο Μπλακ έπαιζε γυροvision με τον Ασύκωτο. Προσπαθούσαν ο ένας να γυρίσει την ρώγα του άλλου. Ο Μπλακ κέρισε άνετα, όπως συνήθως. Εξάλλου ήταν ο εφευρέτης του παιχνιδιού. Ο Ασύκωτος όμως πόνεσε και τον χαστούκισε. Πήγαν να πλακωθούν αλλά ήταν και αρκετά τεμπέληδες. Έριχαν εναλλάξ χαστούκια χωρίς να κουνιούνται από την θέση τους και χωρίς να προσπαθούν να αμυνθούν.Κάτι σαν τον Σιγάλα και τον Αλβέρτη. Ο Γότθιος πάνω στα νεύρα του έβρισε τον spiderman. Τον batman ήθελε αλλά έκανε σαρδάμ. Ο Αραχνόμορφος τον άρπαξε και τον άρχισε στις γρήγορες. Ο Γότθιος σκεφτόταν την αρχή διατήρησης της ενέργειας. Ο Αραχνόμορφος ξεκίνησε από την ηρεμία και σπαταλούσε πολλή ενέργεια δέρνοντας τον. Δεν θα έπρεπε να ισχύει αυτό. Ήλπιζε ότι κάποια στιγμή θα κουραζόταν. Ο Ταινίας έβραζε στο ζουμί του. Ήθελε και αυτός να πλακωθεί αλλά δεν είχε κάποιον εύκαιρο. Για καλή του τύχη ένας γείτονας χτύπησε την πόρτα. Ο Ταινίας άνοιξε και ο γείτονας είπε"Τι θα γίνει ρε παιδιά; Πάρτε και κανένα time out''

Aυτό που δείχνεις ρε είναι η τεχνική ποινή τσίριξε ο Ταινίας και του όρμησε. Δεν ανεχόταν κανένα λάθος σχετικά με το μπάσκετ.

Νoone dared disturb the sound of silence



Κάποια στιγμή κουράστηκαν. Ο γείτονας έδωσε το χέρι του στον Ταινία και απολογήθηκε λέγοντας πως είναι ποδοσφαιρόφιλος. Ανέβηκε στο σπίτι έχοντας ρίξει όσες ακριβώς είχε φάει. Ήταν γερό σκαρί. Οι δύο πιο δαρμένοι ήταν ο Γότθιος και ο Φούτζι. Ο Ασύκωτος και ο Μπλακ δεν είχαν κανένα σημάδι. Απλά ήταν ξεμαλλιασμένοι. Οι υπόλοιποι τρεις ήταν σχεδόν άθικτοι. Έκατσαν ακριβώς όπως κάθονταν όταν έπαιζαν Παλέρμο. Σιωπηλοί όμως. Είχαν εκτονωθεί αρκετά. Κανείς δεν έφυγε όμως. Ήταν και λίγο ψυχανώμαλοι. Μια λέξη αν ακουγόταν θα έπεφτε περισσότερο ξύλο. Κάπου εκεί μίλησε ο Φούτζι στον Βύσμα

Έφαγες όμως ένα μπουνίδι στο σαγόνι άλλο πράγμα.
Δεν αντέδρασε κανείς. Απλά ένας ένας βγήκαν στο μπαλκόνι και πήδηξαν κάτω.

Don't be afraid your path is not of sorrow
Don't be afraid dreams are immortal


Το κινητό του Γότθιου χτύπησε. Τώρα θυμήθηκε. Είχε γυρίσει από το bowling και πήγε σπίτι να αλλάξει. Τα παιδιά θα τον περίμεναν στο πάρκο Ιρκ Ιρκ. Πρέπει να αποκοιμήθηκε και να ονειρεύτηκε. Τι εφιάλτης και αυτός. Ήταν σχεδόν αληθινός. Στο κινητό ήταν ο Ασύκωτος. Δεν το σήκωσε. Και αν του έλεγε να πάνε για Παλέρμο;

Άστο καλύτερα μονολόγησε και απενεργοποίησε το κινητό

This is the end, beautiful friend, the end
This is the end, my only friend, the end

1 σχόλιο: