Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Μόδα, κοινωνική δικτύωση, ηλιθιότητα

Προσοχή αναγνώστη ακολουθεί ανάρτηση τριλογία που ίσως σε θίξει.

Μόδα λοιπόν ή αλλιώς εκμηδενισμός προσωπικότητας και καταπάτηση γούστου. Ακούς τις μουσικές που προστάζει η εποχή, φοράς τα ρούχα που επιλέγουν οι άλλοι ακόμα και αν δεν σου αρέσουν γενικώς ζεις με επιλογές που σου καθορίζουν άλλοι.

Κοινωνική δικτύωση ώστε να έχεις έναν ευρύ κύκλο γνωριμιών, να καθορίζεις το επίπεδο της ευτυχίας με γνώμονα το πλήθος των ανθρώπων που σε παίρνουν για καφέ καθημερινά ακόμα και αν τους κράζεις στον επόμενο καφέ. Αυταρέσκεια, ματαιοδοξία και...

Ηλιθιότητα. Δεν χωράει πολύ ανάλυση εδώ. Όλοι έχουμε συναντήσει ηλίθιους ανθρώπους σε πολλούς τομείς έχουμε συμπεριφερθεί και εμείς όμοια αλλά τουλάχιστον το αναγνωρίζουμε και δεν το επικροτούμε.

Σοβαρό θέμα δεν έχω να θίξω και ούτε με έπιασαν τάσεις για κριτική. Απλά είδα στο πιο δημοφιλές σάιτ κοινωνικής δικτύωσης μια μόδα που φανερώνει το μεγαλείο της ηλιθιότητας. Για πέντε μέρες είπαν να βάλουν όλοι φωτογραφίες από αγαπημένους παιδικούς ήρωες για να μην υπάρχουν στο fb ανθρώπινες φωτογραφίες. Προσπερνάω ότι πήξαμε στη Σαντιμπελ, στην Τινκερμπελ, στην μπεσαμελ και δεν είδα πουθενά το Μάμρα, το Σρέντερ, το Τζόκερ και σχολιάζω κάτι άλλο.Προσπερνάω ακόμα ότι όταν έβαλα τη φωτογραφία του γίγαντα pennywise πριν χρόνια όλοι με κράζανε και μου λέγανε να βάλω μια δική μου.Τώρα θα σχολιάσω σίγουρα.

Δεν θέλουμε ανθρώπινες φωτογραφίες λοιπόν βάζουμε στο προφίλ μια από καρτούν και αγνοούμε ότι οι άλλες 295 που έχουμε μας δείχνουν στην παραλία, στη χθεσινή έξοδο, σε αισθησιακές πόζες (τρομάρα μας) και ότι πιθανότατα η Μενεγάκη έχει φωτογραφηθεί λιγότερες φορές. Η πλειονότητα εκεί μέσα έχει επιδοθεί σε οικειοθελές φακέλωμα και έχει την εντύπωση πως αντιδρά και πως προκαλεί εντύπωση. Λίγακι αντίσταση και αντίδραση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν ιδιαίτερα όταν εφαρμόζεται για ανούσιο σκοπό.

Δεν λέω μπορείς να ισχυριστείς αγαπητέ αναγνώστη πως είναι καθαρή πλάκα και πως έχω χάσει το χιούμορ μου. Δεν πειράζει πάνε άλλαξε τη φωτογραφία στο προφίλ σου, βάλε αυτή του Λούκυ Λουκ και χαράματα Σαββάτου βάλε καμιά πενηνταριά από τη σημερινή σου έξοδο για να μας δείξεις πόσο τέλεια παρέα έχεις. Σε λυπάμαι αγαπητέ αναγνώστη...

1 σχόλιο:

  1. είσαι πολύ ωραίος φίλε μου. ευτυχώς που επέστρεψες. αν δεν ξέρεις το Χένρι θα τον μάθεις σύντομα γιατί ΠΑΛΙ μου έδωσες ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή