Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

21 Ιουνίου

Η σημερινή μέρα δεν είναι και η πιο συνηθισμένη. Για την ακρίβεια συμβαίνει μόνο μια φορά κάθε χρόνο. Δεν ξέρετε τι ακριβώς λέω; Τα πράγματα είναι απλά.

Σήμερα ο κύκλος απόκλισης του Ήλιου περνάει από το ζενίθ των τόπων που έχουν γεωγραφικό πλάτος 23.5 μοίρες. Δεν σας βοήθησα και πολύ;

Ας πούμε ότι σήμερα γωνία που σχηματίζει ο άξονας της Γης με το επίπεδο της εκλειπτικής παίρνει την ελάχιστη της τιμή 66.5 μοίρες.Ούτε τώρα βόηθησα; Ε δεν προσφέρω μασημένη τροφή.

Το έκανα να μοιάζει με τα quiz του focus. Δίνω πρώτα τα ψαγμένα για τους απαιτητικούς αναγνώστες. Τώρα ήρθε η σειρά για τα εύκολα.

Σήμερα λοιπόν είναι το θερινό ηλιοστάσιο. Αν έχουμε και κάποιους που δεν κατάλαβαν ακόμα εξηγώ ότι σήμερα η νύχτα έχει την μικρότερη της διάρκεια μέσα στο έτος. Δεν είπα ότι η μέρα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια. Δεν κερδίζει αυτή. Η νύχτα χάνει.

Ο κόσμος πάντα χαζοχαιρόταν όταν πηγαίναμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά και αργούσε να νυχτώσει. Εμένα πάντα με έπιανε μια περίεργη μελαγχολία. Μπορείτε να χαρείτε λοιπόν όσοι θέλετε το θρίαμβο της μέρας απέναντι στη νύχτα. Μπορεί και να σας ανεβεί η διάθεση. Οι υπόλοιποι που συμφωνείτε με εμένα κάντε ένα κουράγιο. Έξι μήνες έμειναν και τότε θα θριαμβεύσουμε. Δεν προλαβαίνουμε να πάμε και στο Νότιο ημισφαίριο.

4 σχόλια: