Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Θα μας τρελάνουν

φέτος στον μπασκετικό Άρη. Η παραφροσύνη ξεκινάει από πολύ νωρίς. Από τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Τρία μεγάλα Ελληνικά ονόματα και όλος ο μπασκετικός κόσμος μένει εντυπωσιασμένος που η ομάδα μας ξαναθυμάται την παλιά δυναμική μας. Εντάξει και οι τρεις δεν είναι και στο ζενίθ της καριέρας τους αλλά σίγουρα έχουν τα φόντα να ενισχύσουν την ομάδα. Κάπου εδώ ξεκίνησαν τα λάθη. Αυτή η τριάδα όσο έμπειρη και αν είναι δεν μπορεί να αποτέλεσει την κινητήρια δύναμη για μια ομάδα που στοχεύει να εδραιωθεί στην Euroleague. Εκεί που περιμέναμε και μια καλή τουλάχιστον επιλογή από ξένους μας σκάνε κάτι παντελώς περίεργοι. Εκείνη η ψυχή ο Newble τι να κάνει άραγε; Ομάδα χωρίς καλούς Αμερικάνους δυστυχώς δεν πάει καλά. Πουλάς και ένα παίδι που έχει όλα το μέλλον μπροστά του. Ούτε έτσι μπορείς να πας καλά.

Αυτό αποδείχθηκε και στα πρώτα ματς με το Μαρούσι. Η ομάδα από εκεί που ήταν φαβορί για την τρίτη θέση (στα χαρτιά βέβαια) έπαιξε μπάσκετ επιπέδου Α2. Αλλαγή προπονητή μπας και σωθούμε. Καλό όνομα έφεραν δεν αντιλέγω. Μεταγραφική ενίσχυση επιβεβλημένη. Ψηλό λέμε θα πάρουμε. Πόσο μακριά να φτάσεις με ένα center προχωρημένης ηλικίας. Πολλά ονόματα τεσσαριών ακούστηκαν. Θεωρητικά είμαστε πλήρεις σε αυτή τη θέση αλλά δεν γαμιέται στο σύγχρονο μπάσκετ γίνονται αλχημείες στους ψηλούς. Τελικά απέκτησαν δύο περιφερειακούς. Καταφέραμε να έχουμε μια τριάδα Αμερικανών στο ίδιο σουλούπι, στο ίδιο σωματότυπο. Μπάχαλο η ομάδα. Μέση της χρονιάς και ακόμα ψαχνόμαστε. Κάκιστος σχεδιασμός, ντροπιαστικές ήττες, μετά βίας 50 πόντοι μέσα στο Παλέ. Διώχνεις τον Ντίξον, έναν παίκτη που όπως λέμε το κατέχει το άθλημα, και φέρνεις κάτι περίεργα Σερβάκια που δεν το κατέχουν. Μπάχαλο στο τετράγωνο. Τα πάντα μοιάζουν απαισιόδοξα.

Σε αυτό το σημείο έρχεται το αναπάντεχο. Το διάβασα στα sites και δεν το πίστευα. Κοντά στον Μπλατ ο Άρης. Πλάκα μας κάνουν. Σήμερα έφτασε στο αεροδρόμιο για τις τελικές υπογραφές. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Ένας από τους καλύτερους σύγχρονους προπονητές έρχεται στην ομάδα που υιοθετούσε τη θεωρία του κοντού παπλώματος. Αν δεν πέσουν οι υπογραφές δεν θα το πιστέψω πάντως. Τι μπορεί να κάνει ο Μπλατ τη δεδομένη χρονική στιγμή; Όχι πολλά πιστεύω. Ελπίζω σε μια αγωνιστική σταθερότητα. Μπορεί να διορθωθεί ο κάκιστος σχεδιασμός; Μακάρι. Να περιμένουμε και καμιά πιο σωστή επιλογή από τον προπονητή; Το εύχομαι και αυτό. Κρατήστε τον πάντως για καιρό και σίγουρα θα δούμε βελτίωση. Εκτός και αν μας ετοιμάζουν νέο χουνέρι για να συνεχιστούν για τα καλά τα φετεινά Σκωτσέζικα ντους.

3 σχόλια:

  1. Ο κακιστος σχεδιασμος ειναι το μονο που μπορει να διορθωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το πρόβλημα είναι ο χαμένος χρόνος μέχρι τη διόρθωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγα το προβλημα. Η χρονια χαθηκε ηδη. Ποσο χειροτερα να παει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή