Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

A tale that couldn't be right 3: Πάμε για Παλέρμο;

Το παρόν κείμενο αποτελεί δημιούργημα της φαντασίας του συγγραφέα(ψωνάρα την είδες και συγγραφέας). Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική. Αν αναγνωρίστε κάπου τον εαυτό σας καλύτερα μην το πείτε παραέξω. Δεν σας συμφέρει

Ο Ασύκωτος και ο Γότθιος είχαν μόλις φτάσει στο ΑΕΚΙ. Πήγαιναν εκεί συχνά για να παίξουν τρεις παρτίδες bowling. Ήξεραν και οι δύο πως το σκορ θα έληγε 2-1 υπέρ του Ασύκωτου, αλλά δεν τους ένοιαζε καθόλου. Έπαιζαν για την χαρά της δημιουργίας. Εξάλλου ο Γότθιος έχανε με κάθε δυνατό τρόπο που θα μπορούσε να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Θα είχαν να συζητάνε πολλά μετά τα παιχνίδια. Πήγαιναν μόνο συγκεκριμένες ώρες. Μια ώρα προτού έρθουν οι καθαρίστριες. Τότε οι χρεώσεις ήταν πιο φτηνές, ειδικά για τους φοιτητές. Ήταν στεναχωρημένοι βέβαια γιατί και οι δυο βρίσκονταν στο έκτο έτος της φοιτησής τους. Σε ένα χρόνο δεν θα μπορούσαν να πάρουν πάσο και αναγκαστικά θα πλήρωναν ένα ευρώ παραπάνω. Ήταν και λίγο τσιφούτηδες τόσο με τα λεφτά όσο και με τα μαθήματα της σχολής τους. Ο Γότθιος σε έξι χρόνια είχε περάσει έξι μαθήματα και ο Ασύκωτος ένα που μπέρδεψε ο καθηγητής το ονομά του με τον επόμενο στην λίστα. Πάντως μέσα σε λίγες εβδομάδες κατάφεραν να γίνουν σταθερά τριψήφιοι στο bowling. Από το τίποτα κάτι ήταν και αυτό.

Σε μια γωνιά της γειτονιάς τους ο Βύσμας και ο Ειδίκ περίμεναν τον Ταινία. Όχι δεν έχει σχέση με τον κινηματογράφο. Το πραγματικό του όνομα ήταν Αιρ Τζορντανιάδης. Είχε ένα χαρακτηριστικό. Κοιλιά, μέση, στήθος, ωμοπλάτη ήταν ένα και το αυτό. Τους έτρεχε όμως όλους στο φαγητό. Απορούσαν όλοι που βάζει τόσες θερμίδες. Πιστεύουν πως στα 40 του θα έχει σκεμπέ τεράστιο αλλά κούνια που τους κούναγε. Από μακριά ο Ειδίκ είδε μια σκιά που αντί να ήταν στο πάτωμα άντε στον τοίχο περπατούσε όρθια
Πάλι έτρωγες ρε φώναξε στον Ταινία
Όχι απάντησε σπρώχνοντας με την γλώσσα ένα κομμάτι από τα δεκαπέντε σουβλάκια που χλαπάκωσε πριν λίγο.
Πήγαιναν για μπάσκετ. Ο Ταινίας και ο Βύσμας ήταν εξαιρετικοί. Απίστευτο playmaker ο πρώτος, αλτικό τριάρι ο δεύτερος. Όταν έπαιζαν nba live διάλεγαν πάντα hornets και cavaliers και έκαναν και οι δύο όργια με τον Paul και τον James αντίστοιχα. Έπαιζαν όμως και σε κανονικές ομάδες. Στην Ήρα Καλαμαρίου ο Βύσμας και στον Μινώταυρο Συκεών ο Ταινίας. Τους είχαν βάλει στα junior για να εξασκούνται τα πιτσιρίκια. Ο Ειδίκ δεν ήταν πολύ καλός. Απλά είχε τσαγανό και πάθος. Αν κάποιος αντίπαλος ήταν καλύτερος ή τον έδερνε ή του μιλούσε για την αρχαία Ελλάδα για να τον εκνευρίσει. Η παρουσία του ήταν σίγουρα απαραίτητη.

Τόπος: δισκάδικο post rock kwmocity. Μπλακ, Φούτζι και Αραχνόμορφος έκαναν τις βόλτες τους στο κέντρο. Η πρώτη τους στάση ήταν το δισκάδικο. Μόνο ο Μπλακ θα αγόραζε. Ο Αραχνόμορφος δεν άκουγε τέτοιες φλωριές. Ο Φούτζι θα πήγαινε μετά να αγοράσει μοντέλα. Ήταν μεγάλος μοντελιστής. Στο δισκάδικο ακουγόταν το τραγούδι thunderstruck.
-Μουσική για παραλία φώναξε ο Φούτζι
Ο Αραχνόμορφος πρωτοτύπησε και δεν τον χαστούκισε. Απλά έφυγε από το μαγαζί. Τον ακολούθησε ο Φούτζι. Ο Μπλακ δεν κατάλαβε τίποτα και έψαχνε τα cd. Ο Φούτζι προσπαθούσε να πείσει τον Αραχνόμορφο επί σαράντα λεπτά ότι στα beach bar ακούνε τέτοια μουσική.Ανεπιτυχώς. Μετά θυμήθηκαν ότι άφησαν στο μαγαζί τον Μπλακ. Μπήκαν μέσα και είδαν από πάνω του να στέκεται ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Πίστευε πως ο Μπλακ ήταν κλέφτης.
Τελειώνεις; είπε λακωνικά και κατσουφιασμένα ο Αραχνόμορφος
Τώρα σε λίγο. Στο d είμαι ήταν η ψύχραιμη απάντηση του Μπλακ
Με δεδομένο ότι η Αγγλική αλφάβητος έχει 26 γράμματα και ότι ο Μπλακ χρειάστηκε σαράντα λεπτά για τα τέσσερα πρώτα τα δυο παιδιά τον εγκατέλειψαν. Τους ακολούθησε τρέχοντας αγοράζοντας τελικά μόνο ένα τριπλό cd των Iced Earth.

Το σκορ ήταν 1-1. Χωρίς να ρωτήσει κανείς ο Ασύκωτος πάτησε νέο παιχνίδι. Ξεκίνησε με δυο strike και ο Γότθιος με δυο split. Χαμένο ήταν το παιχνίδι από το λεωφορείο ακόμα. Κάπου γύρω στην πέμπτη βολή ο Γότθιος έχανε με 33-101. Ήταν σειρά του Ασύκωτου. Ο διάδρομος παρουσίασε πρόβλημα. Η προστατευτική μπάρα ήταν μπροστά από τις κορίνες. Ο Ασύκωτος στεκόταν όρθιος. Με την αγέρωχη κορμοστασιά του, με το ατσούμπαλο περπατημά του και με το κεφάλι προς τα κάτω έριξε την βολή. Η μπάλα κύλησε αργά και βασανιστικά. Ο Γότθιος προσευχήθηκε στον Μάμρα να γίνει κάτι και να ανέβει η μπάρα. Αμ δε. Ένας γδούπος ακούστηκε έντονος κατά την σύγκρουση. Από την διπλανή καφετέρια έτρεξε ένας σερβιτόρος να δει αν όλα είναι καλά. Τα παιδιά έκαναν τους άσχετους. Δεν άκουσαν κανένα θόρυβο.Έβγαλαν τον σερβιτόρο τρελό. Συνέχισαν το παιχνίδι. Σε κάποια στιγμή ο Γότθιος άρχισε να ρίχνει βολές με το αριστερό. Αφού θα έχανε ας έχανε πανηγυρικά. Η μπάλα κύλησε στο αυλάκι. Ήταν τόσο αδύναμη όμως που η μπάλα έμεινε ακίνητη στην μέση του αυλακιού. Σηκώθηκαν και πήγαν λίγο πιο δίπλα να παίξουν air ice hockey. Εδώ έκαναν ωραία παιχνίδια. Τελικό σκορ 3-3. Ναι κανονικά είναι να λήξει στα εφτά πακ. Απλά το τελευταίο ήταν δραματικό. Μέσα στο πάθος και την ένταση σε μια κακή εκτίμηση του Γότθιου το πακ βρέθηκε σε έναν διάδρομο bowling. Ο Ασύκωτος ήθελε να το ζητήσει αλλά ο Γότθιος τον τράβηξε και έφυγαν.

Ποσειδώνιο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ασχολούνταν με το αγαπημένο τους άθλημα. Ο Ταινίας μπάνισε τρια πιτσιρίκια.
Μάγκες θέλετε να βγάλουμε λεφτά; είπε στον Βύσμα και τον Ειδίκ
Φυσικά απάντησαν και οι δυο φιλοχρήματοι
Αλάνια είπε ο Ταινίας στα πιτσιρίκια κανένα στοίχημα παίζετε;
Εννοείται απάντησε ο πιο κοντός από αυτούς. 1.97 ήταν
Συμφώνησαν να παίξουν ένα χαλαρό για ζέσταμα. Τα πιτσιρίκια έχασαν 21-15. Ο Ταινίας ήταν σίγουρος ότι θα τους ξεπαραδιάσουν γιατί χωρίς να παίξουν στο εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων τους κέρδισαν. Δεν σκέφτηκε ο άμοιρος ότι και τα πιτσιρίκια έκαναν την ίδια σκέψη. Δεύτερο παιχνίδι. 21-1 για τους πιτσιρικάδες. Ζήτησε ρεβάνς ο Ταινίας. Δεν ήθελε να χάνει. Όλα ή τίποτα λοιπόν. 21-2. Βελτιώθηκε η κατάσταση. Πάλι όλα η τίποτα. Αυτή την φορά το ζήτησε ο Ειδίκ. Άρχισε να αναλύει στον ψηλό της αντίπαλης ομάδας για τον Μέγα Αλέξανδρο και γιατί πρέπει να ψηφιστεί σαν σπουδαιότερος Έλληνας. Ο ψηλός έμοιαζε και λίγο μπουνταλάς. Δεν τον άκουγε. Ο κοντός είχε στυλ ψώνιου και έλεγε στον ψηλό να μην του δίνει σημασία. Ο μεσαίος στο ύψος,2.07, γελούσε σαρκαστικά με κάθε ίντσα της μελαχρινής του επιδερμίδας. 21-4. Ρεβάνς και πάλι. 21-6. Οι πιτσιρικάδες ξεκίνησαν με 1ο ευρώ και τελικά κέρδισαν 80 ο καθένας. Δεν δέχτηκαν όμως τα λεφτά. Τους είπαν ότι παίζουν σε ομάδα. Τα ονόματά τους με σειρά ύψους ήταν Κώστας, Παναγιώτης, Λουκάς. Ο προεδρός τους, κάποιος Τάκης, θα τους πλήρωνε περισσότερα. Φήμες λένε ότι μετάνιωσαν για αυτή την πράξη λίγους μήνες μετά.

Πηγαίνοντας προς το μαγαζί με τα μοντελιστικά ο Φούτζι ζητούσε από τον Μπλακ να αγοράσει το ένα από τα τρία cd. Κάποτε ο Φούτζι αγόρασε δίσκο και μόλις βγήκε από το μαγαζί το πούλησε σε έναν περαστικό. Θα έδινε 7 ευρώ για το ένα cd. Αφού και τα τρία έκαναν 20 η προσφορά ήταν συμφέρουσα για τον Μπλακ. Ο Φούτζι βέβαια γνωστό επιχειρηματικό μυαλό σκόπευε να φτιάξει μια θήκη, ένα εξώφυλλο και να το πουλήσει σαν σπάνιο σε κάποιον άσχετο. Ο Μπλακ απλά γελούσε, ο Αραχνόμορφος κουνούσε το απλά το κεφάλι του πάνω κάτω. Μέσα στο μαγαζί ο Φούτζι ανέλυσε την ιστορία του Βυζαντίου, μίλησε για την οργάνωση του Βυζαντινή Δημοκρατία της Ελλάδος και αγόρασε έναν ιππότη. Έδωσε τα ίδια λεφτά που χρειάστηκαν για την αγορά στον Αραχνόμορφο για να τον βάψει. Θα τον έβαζε και αυτόν στην ντουλάπα του και θα τον παρουσίαζε για δικό του δημιουργήμα. Η ώρα πέρασε και ο Αραχνόμορφος δεν πρόλαβε να αγοράσει μια λιβελούλα. Έριξε δυο κατάρες και πήγαν στην στάση. Περνούσε το 30. Συμφώνησαν να το αφήσουν για να πάρουν το 93 που περνούσε κοντά από το σπίτι τους. Ο Αραχνόμορφος και ο Μπλακ μπήκαν στο 93 και ο Φούτζι σε ένα 30 που ερχόταν πιο πίσω. Ακόμα δεν τους έχει εξηγήσει το σκεπτικό του. Κάποιος γνωστός τους πάντως που έτυχε να είναι στο 30 τους είπε πως κάποιος επιβάτης πάτησε το πόδι του Φούτζι, του έβγαλε το παπούτσι και τον ανάγκασε να κάνει κουτσό μέσα στο λεωφορείο. Τα σχόλια αυτά ελέγχονται ως ανακριβή.

Στο πάρκο Ιρκ Ιρκ ο Ασύκωτος και ο Γότθιος συζητούσαν για τα κατορθωματά τους. Κάθονταν σε διαφορετικά παγκάκια γιατί το μπουφάν του Ασύκωτου ήταν τίγκα στην ναφθαλίνη και ο Γότθιος είχε αλλεργία. Το είχαν πει ήδη σε δυο περαστικούς και τρεις γιαγιάδες που κάθισαν παραδίπλα. Ο Γότθιος το εξήγησε και σε ένα σκυλί για να μην μείνει απορημένο. Σε λίγη ώρα έφτασαν και οι Ειδίκ, Ταινίας, Βύσμας. Έλεγαν ότι έπαιξαν καλά αλλά έχασαν στις λεπτομέρειες. Ρώτησαν και αυτοί γιατί κάθονταν χωριστά ο Γότθιος με τον Ασύκωτο. Ήταν σειρά του Ασύκωτου να εξηγήσει. Ήρθαν μετά και ο Αραχνόμορφος με τον Μπλακ και τέλος ο Φούτζι. Το Ιρκ Ιρκ ήταν το στέκι τους.
Είμαστε οχτώ άτομα είπε ο Γότθιος. Πάμε σπίτι μου να παίξουμε κανένα Παλέρμο;
Συμφώνησαν όλοι.
Πάμε για Παλέρμο φώναξε χαρούμενος ο Φούτζι και ξεκίνησαν.

7 σχόλια:

  1. Οταν φτανουν στο Παλερμο, εχει πεσει η νυχτα; Τοσα πολλα ερωτηματα. Δωσε συνεχειες στο λαο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η συνέχεια της ιστορίας είναι σκληρό reality. χειρότερο και από τον Μικρούτσικο. Σκέφτομαι αν πρέπει να την δημοσιεύσω ή αν θα ρίξω το επίπεδο :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασε το επιπεδο. Ο Καρυωτακης αναρωτηθηκε ποτε για το επιπεδο; Οχι. Post. Post. Post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μετά ας παίξουμε διαδικτιακό παλέρμο.

    argram θα είσαι ο σπιούνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή