Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Lost season 5 Episode 5 - This place is death

Πιστός στο ραντεβού λοιπόν. Καταρχήν μόλις είδα τον τίτλο μου ξέφυγε ενα μπρρρρ. Κομματάκι ανατριχιαστικός. Το μυαλό μου πήγε σε πολλά και διάφορα αλλά τελικά αφορούσε το πιο προβλεπόμενο. Το νησί. Δεν είναι και ψέμα. Αρκετός κόσμος άφησε την τελευταία του πνοή εκεί. Losts05ep05 λοιπόν και έχω να πω ότι το παραέκαναν με τις λάμψεις. Θα μπορούσαν να φτάσουν στην Ορχιδέα και στο πηγάδι κατευθείαν. Δεν ήταν ανάγκη να γίνει μια παραπάνω λάμψη. Βέβαια έτσι θα χάναμε μια ατάκα Σώγιερ και ήδη πολύς κόσμος γκρινιάζει γιατί τον έχουν αμελήσει κάπως τον ήρωα μας. Τρια στάδια είχε. Το πρώτο το παρελθόν με την ομάδα της Ρουσώ, το δεύτερο όσοι έμειναν στο νησί και έψαχναν την Ορχιδέα και τρίτη η ομάδα που πρέπει να γυρίσει πίσω στο νησί. Ακόμα και για τον Μπεν νομίζω πως είναι δύσκολο να τους πείσει όλους. Έκανε βέβαια την μεγάλη μαγκιά με την βέρα του Τζιν και ανέβηκε και άλλο στην εκτίμηση μου. Το τέλος πάλι θεικό. Χαλαρά θα περιμένουμε αρκετά επεισόδια για να δούμε τι θα κάνει η χαριτωμένη κυρία. Πάντως πουθένα δεν έκαναν αναφορά για το αν πρέπει να γυρίσει πίσω και ο Ντέσμοντ. Τωρα θα μου πείτε γιατί να μην γυρίσει και δεν θα έχω τι να απαντήσω.

Εκείνος που εξακολουθεί να μου σπάει τα νεύρα είναι ο πατέρας του Τζακ η αλλιώς Τζέηκομπ. Ναι δεν μπορώ να ανεχτώ να ορίζει την μοίρα όλων ένας μπεκρής :P Τι περίεργο άτομο. Πως θα τον εξηγήσουν; Αφού είναι τόσο σπουδαίος γιατί δεν σώζει το νησί μόνος του; Αφού πάει κόντρα στον Μπεν γιατί θέλει ακριβώς το ίδιο με αυτόν; Έχουμε και μια σταδιακή απομυθοποίηση του μαύρου καπνού. Μια τον χειρίζεται ο Μπεν μια επιζεί κάποιος από την επίθεση του. Θυμάστε τον Λοκ στα πρώτα επεισόδια που έλεγε ότι δεν θα πάθει τίποτα; Μέσα στον φανατισμό της πίστης του είχε δίκιο. Είχες και τον Έκο να μην μασάει μία μπροστά του. Πάντως κάτι τέτοια δείχνουν πως οι σεναριογράφοι δεν έχουν ξεχάσει τα μυστήρια των πρώτων κύκλων. Κάποια στιγμή ελπίζω να διευκρινίσουν ακόμα περισσότερο την περίπτωση του Γουόλτ και τις εμφανίσεις νεκρών ανθρώπων που δεν έζησαν στο νησί. Καλό και αυτό με τους Γάλλους. Πήραμε μια ιδέα. Μην μας δώσουν και όλες τις απαντήσεις και μας πιάσει πονοκέφαλος. Αν και νομίζω πως απλά τρελάθηκαν λόγω του ατυχήματος. Δεν θα έχει σχέση ο καπνός. Όποτε λένε τα νούμερα απαιτώ να μου εξηγήσουν την σχέση τους με τον Χιούγκο. Δεν ήταν σύμπτωση αυτό. Πολλά άλλα ναι, αλλά όχι αυτό.

4 σχόλια:

  1. Γίνεται να μη σχολιάσω εγώ; Γίνεται; :p

    Λοιπόν:

    1) Θεωρώ ότι ο πατέρας Τζακ ΔΕΝ είναι ο Τζέικομπ. Βέβαια, εγώ έχω κολλήσει με τη θεωρία ότι ο Τζέικομπ είναι ο ίδιος ο ΛΟΚ από το μέλλον, αλλά μπορεί να είμαι και απλά καμμένος.

    2) Ο μαύρος καπνός είναι τελικά πολύυυυ παλιός. Με την Ντάρμα δεν έχει καμία σχέση τελικά. Γι' αυτό και είχαν sonic fences, για να προστατευονται. Πάντως, αν ο Μπεν τον ελέγχει ή όχι, θα το δούμε στο μέλλον. Έχω πίστη στους σεναριογράφους, ειδικά όταν όπως λες, επαναφέρουν μυστήρια του πρώτου κύκλου και τα συνδέεουν στο σύνολο. btw, πρόσεξες τα ιερογλυφικά στον ναό που ήταν τα ίδια με τα ιερογλυφικά που εμφαίστηκαν στον μετρητή όταν ο Des δεν πάτησε τους αριθμούς; btw2, μήπως αυτός είναι Ο ΝΑΟΣ όπου αναφερόταν ο Ρίτσαρντ;

    3) Πάντως η σεζόν πάει πλέον με πολύ γρήγορο βήμα, σε σημείο που να αναρρωτιέμαι τι ανατροπή θαυπάρξει στην πορεία.

    4) Κάτι μου λέει ότι η μάνα της RIP Σάρλοτ θα είναι μια έκπληξη. Όπως ίσως και ο πατέρας της "που δεν μπορούσε να έρθει μαζί". Θέλω καινούριο επεισόδιο ΤΩΡΑ!

    5) Τελικά, ο Ντάνιελ θα περάσει αρκετό καιρό μάλλον στο 1970,όπου τον είδαμε και στην πρεμιέρα. Έχει αρκετά πράγματα να κάνει, εκτός από το να μάθει τη λειτουργία του τροχού.

    Slightly off-topic, πάντως, από τη λίστα των τίτλων των επεισοδίων που έχει ανακοινωθεί ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσε το επεισόδιο με τίτλο The Variable. Λες να έχουμε follow-up στο Constant; *making happy dance*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας τα πάρω λίγο ανάποδα :P Απο τίτλους επεισοδίων εκείνοι που μου κίνησαν το ενδιαφέρον είναι σίγουρα το na maste και το life and death of jeremy bentham. Έχουμε μπόλικα κενά σε αυτά τα δυο. Όχι βέβαια πως θα σου εξηγήσουν όλη την ιστορία της Ντάρμα σε ένα επεισόδιο αλλά όλο και κάτι θα αποκαλυφτεί. Αυτό με την Σάρλοτ δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να είναι αλήθεια. Έχεις βέβαια προβλέψει άλλα και άλλα γιατί να χάσεις αυτό; :P Κάποιοι από τους εργαζόμενους της Ντάρμα θα είναι οι γονείς της. Ήταν κανένα ιδιαίτερο πρόσωπο εκεί; Δεν θυμάμαι κιόλας. Αυτό που θέλω να δω είναι σε ένα ταξίδι στο παρελθόν τον Ντάνιελ να παρακαλάει την μικρή Σάρλοτ να μην γυρίσει πίσω στο νησί. Άντε να δούμε πότε έζησε και ο Μάιλς εκεί.

    Ούτε εγώ θέλω να πιστέψω πως ο πατέρας του Τζακ είναι ο Τζέικομπ. Αλλά με αυτή την μορφή τον παρουσιάζουν. Είναι ένα από το επικίνδυνα μυστήρια γιατί δεν θέλω να δω κάτι υπερβολικά μεταφυσικό. Όπως και με τον μαύρο καπνό. Στον τρίτο κύκλο είχε πάρει την μορφή του αδερφού του Έκο. Αν έχει τέτοια νοημοσύνη το σύστημα ασφάλειας χέσε μέσα. Ο Μπεν πάντως τον χρησιμοποίησε μια φορά. Ποιος άλλος θα μπορούσε να ελέγχει τέτοιο πράγμα; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως, αναφορικά με τους γονείς της Σάρλοτ:

    Ξαναδές το πρώτο λεπτό του πρώτου επεισοδίου της 5ης σεζόν. Αν αυτό το ξανθωπό παιδάκι είναι παιδάκι των Κινεζοτέτοιων εμένα να με χέσεις. Crazy theory: Αυτή ΕΙΝΑΙ η Σάρλοτ. Που ξέρει και Κορεάτικα ΚΑΙ είχε πατέρα στο νησί με την Ντάρμα ;)

    Το άκουσες πρώτος εδώ ;)

    Σκέψου το, It makes great sense.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μετά από αυτό το σχόλιο αισθάνομαι λίγος. Άνοιξε καλύτερα εσύ Blog για το lost. θα σε διαβάζω πολύ συχνά :P
    δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό. Έχει λογική πάντως η σκέψη σου και μάλλον είναι σωστή. Μπορεί στο ναμαστε να αποδείχθει η θεωρία σου. Άντε να δείξει και τον Φάραντευ να λέει στην Σάρλοτ να μην γυρίσει πίσω στο νησί για να πετύχω και εγώ κάτι :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή