Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

A tale that couldn't be right 2:Η κατάρα του Φούτζι

Το παρόν κείμενο αποτελεί δημιούργημα της φαντασίας του συγγραφέα(ψωνάρα την είδες και συγγραφέας). Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική. Αν αναγνωρίστε κάπου τον εαυτό σας καλύτερα μην το πείτε παραέξω. Δεν σας συμφέρει


Βγήκαν έξω από το μαγαζί. Mερικοί από τους θαμώνες τους κοιτούσαν ακόμα έντονα. Ο Ασύκωτος πήρε το ύφος Μάρλον Μπράντο και έκλεισε το μάτι του σε μια χαριτωμένη κοπελίτσα. Αυτή κατσούφιασε και μετά άρχισε να δακρύζει και να προσπαθεί μάταια να βήξει. Της είχε σταθεί στον λαιμό λιωμένο κασέρι.
Μαλάκα φέρνεις συνέχεια την καταστροφή του φώναξε με οργή και μίσος ο Ειδίκ και τον απομάκρυνε κακήν κακώς.
Ευτυχώς που δεν τους κατούρησες και όλη την τουαλέτα πλην της λεκάνης αναφώνησε ο Γότθιος
Πάμε να φύγουμε πριν βάλει φωτιά όλο το μαγαζί ήταν τα τελευταία λόγια του Μπλακ και όλοι μαζί τράπηκαν σε άτακτη φυγή.
Το δύσκολο μέρος είχε τελειώσει ή είχε ήδη ξεκινήσει; Τώρα θα έπρεπε να αποφασίσουν τι θα κάνουν την υπόλοιπη νύχτα. Ο Ασύκωτος ήθελε να πάει στο Dimitris Cafe ένα μαγαζί με ζωντανή έντεχνη μουσική τύπου Πάριου και Ρέμου. Είχε καιρό να πάει και το πεθύμησε. Η τελευταία φορά που βρέθηκε εκεί ήταν τα ξημερώματα της ίδιας μέρας όταν έφυγε εντελώς ντίρλα και αφού ήδη είχε ξεράσει μέσα στο κρίκετ της μπύρας. Ο Ειδίκ ήθελε να πάει στο Back 2 Lido. Ένα κλαμπάκι που δούλευε μια σερβιτόρα που μπάνισε. Βασικά τρεις είχε σταμπάρει αλλά δεν πειράζει. Ο Αραχνόμορφος δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα αρκεί να υπήρχε βότκα όπου και να πήγαιναν. Ο Γότθιος βαριόταν απελπιστικά και σκεφτόταν να πάει σπίτι να κάνει τσατ στο mirc. Ο Μπλακ καθόταν ήσυχος. Όπου και αν πήγαιναν θα ξενέρωνε. Είχε συμβιβαστεί με την μοίρα του. Απλά προσευχόταν να διαλέξουν οι φίλοι του την λιγότερο αφόρητη λύση. Τέλος ο Φούτζι θα πήγαινε όπου πήγαινε όλη η παρέα. Εξάλλου για αυτόν μετράνε πιο πολύ οι φίλοι του παρά ο εαυτός του.
Ρε σεις δεν πάμε για κανένα counter πρότεινε ο Γότθιος. Δεν ήθελε να παίξει. Θα έχανε επίτηδες πάντα στην αρχή κάθε πίστας για να κάνει τσατ με την ησυχία του.
Μέσα είπε και ο Ειδίκ. Καιρό έχω να σας γαμήσω. Αλλά καμιά φορά πρέπει να παίξουμε και ζωντανά με αληθινά όπλα.
Ένας ένας συμφώνησαν. Πρώτα ο Μπλακ γιατί πραγματικά αυτή η λύση δεν ήταν καθόλου αφόρητη, μετά ο Ασύκωτος και τέλος ο Αραχνόμορφος απαίτησε να έχει μπαρ το νετ καφέ και πιο συγκεκριμένα absolute.
Οκ λοιπόν συμφωνήσαμε όλοι ας πάμε ακούστηκε από το στόμα του Μπλακ. Ανυπομονούσε να φύγουν πριν αλλάξει κάποιος γνώμη.
Ε να παιδιά ξέρετε εγώ ξυπνάω αύριο το πρωί νωρίς καιιι εεεε πρέπει να καλύψω και τα κενά μου στους κόκκινους ιππότες και νααα εεεε έχει και Ραπτόπουλο στο ράδιο. Αααα καλά να περάσετε, ψέλισε κυριολεκτικά και μεταφορικά ο Φούτζι.
Ρε γελοίε, ρε καραγκιόζη εσύ δεν είπες ότι θα έρθεις όπου συμφωνήσαμε όλοι; επιτέθηκε λεκτικά ο Ειδίκ
Προ προ πρόσεχε πως μμμ μμ μου μιλάς είπε ο Φούτζι μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα.
Οι υπόλοιποι της παρέας απλά γελούσαν. Ήταν συνηθισμένοι σε τέτοια θεάματα και συμπεριφορές. Ξαφνικά χτύπησε το κινητό του Ειδίκ. Το σήκωσε και δεν είπε πολλά. Το έκλεισε και έμεινε σαστισμένος.


Αυτός που τον κάλεσε ήταν ο Βυσματίας Ακί Πακαράνι Καρντάνοφ. Η καταγωγή του ήταν από την Τραπεζούντα. Το χαρακτηριστικό του κεφάλι το φανέρωνε αμέσως. Η καλύτερη μίμηση που έκανε ήταν ο Κεφάλας. Βέβαια είχε ρίζες και από την Σαουδική Αραβία. Για αυτό και τα δύο μεσαία του ονόματα. O σωματότυπος του πάλι έφερνε σε παλιούς Ανατολικογερμανούς σφαιροβόλους που έπαιρναν την μέρα παραπάνω αναβολικά από όσες καραμέλες τρώει ο Γότθιος. Χαμογελαστό παιδί. Φήμες λένε ότι έκανε διαγωνισμό με τον Ρεγκέιρο ποιος θα κρατήσει περισσότερη ώρα το χαμογελό του. Ο δεύτερος μετά τις πρώτες δέκα μέρες ψιλοκατσούφιασε. Ο Βύσμας(έτσι τον λένε για συντομία οι φίλοι του) εξακολουθεί να χαμογελάει και ας πέρασαν τρεις μήνες. Είχε και αυτός όμως τα ελαττώματά του. Όταν πήρε τηλέφωνο έλεγε γελώντας στον Ειδίκ ότι είναι στο νοσοκομείο και θέλει να πάει μαζί του κάποιος γνωστός για συμπαράσταση. Εκεί που οδηγούσε ο μπροστινός του φρέναρε απότομα και κόντεψαν να τρακάρουν. Κατέβηκε κάτω και άρχισε να κουνάει το μπροστινό αμάξι.
Ρε φίλε ηρέμησε δεν έγινε και τίποτα ακούστηκε μια φωνή από ένα αμάξι παραδίπλα
Ο Βύσμας γύρισε αργά και απειλητικά τον έδειξε με το δάχτυλο και τον προειδοποίησε πως αν δεν σταματήσει θα σκότωνε αυτόν πρώτα.
Κάποιος πάτησε την κόρνα. Ο Βύσμας πλέον έβγαζε καπνούς από τα αυτιά. Δεν ήξερε ποιον να πρωτοδείρει. Έκανε κύκλους γύρω από τον εαυτό του. Σκέφτηκε να κάνει αμπε μπα μπλομ αλλά ήταν πολύ οργισμένος και αυτό που έλεγε ήταν κάτι σαν ιμπα μπουμ μπλαπ. Όταν τελικά αποφάσισε να σκοτώσει στο ξύλο αυτόν που πάτησε την κόρνα συνειδητοποίησε ότι ο δρόμος είχε αδειάσει. Είχαν φύγει όλοι. Από τα νεύρα του άρχισε να τρώει ένα στυλό Pilot(όχι bic βλάκα Ασύκωτε). To μασούσε απολαυστικά και φαινόταν να απολαμβάνει την γεύση του. Για κακή του τύχη μαζί με το πλαστικό έφαγε και το μελάνι. Κάποιοι περαστικοί τον πέρασαν για σουπιά. Η τροφική δηλητηρίαση και η πλύση στομάχου δεν άργησαν να έρθουν. Ο Ειδίκ και ο Ασύκωτος θα πήγαιναν στο νοσοκομείο να τον επισκεφτούν. Ο πρώτος επειδή αγωνιούσε για τον φίλο του και ο δεύτερος γιατί παρίστανε ότι ενδιαφερόταν επειδή ο Βύσμας τον γυρνούσε πάντα σπίτι με το αμάξι. Οι υπόλοιποι τέσσερις είπαν να πάνε στην παραλία της Κρήνης σε κάτι παγκάκια και να μαλακιστούν.

Μπήκαν στο αμάξι του Αραχνόμορφου. Αυτός έβαλε ένα cd μουσικής. Ο Φούτζι γούσταρε
Ποιο συγκρότημα είναι; ρώτησε
Dead Soul Tribe απάντησε ο Αραχνόμορφος
Πως το είπες; Δεν άκουσα καλά
Dead Soul Tribe ξαναείπε ο Αραχνόμορφος χρησιμοποιώντας έναν πιο υψηλό τόνο στην φωνή.
Ο Φούτζι έκανε πως κατάλαβε αλλά το απορημένο βλέμμα του συγκρινόταν μόνο με κάτι παρόμοια από σκυλιά. Έφτασαν γρήγορα. Δεν ήταν και πολύ μακριά η Κρήνη
Φίλε μου πως το είπες το συγκρότημα ρώτησε διστακτικά ο Φούτζι
Ο Αραχνόμορφος στάθηκε μπροστά του, τον κοίταξε υποτιμητικά για ένα δυο δευτερόλεπτα και του άστραψε ένα χαστούκι. Μετά γύρισε ατάραχος και απομακρύνθηκε ησύχως. Οι άλλοι δύο της παρέας ξεράθηκαν στα γέλια
Καλα ρε περίμενες να καταλάβει το όνομα; Είπε ο Μπλακ. Και άντε καλά να πιάσει το dead άντε και το soul αλλά το tribe? Άσε ρε
Έλα μωρέ αφού τους ξέρεις αυτούς τους δύο. Αυτοί είναι ικανοί να μαλώσουν και για βαλσαμωμένες πεταλούδες απάντησε ο Γότθιος
Και οι τέσσερις άρχισαν να γελάνε ταυτόχρονα. Η παρεξήγηση λύθηκε. Τα κοκκινάδια όμως στα μάγουλα του Φούτζι είχαν μείνει. Που να ήξερε ότι δεν του είχε μείνει και πολύς χρόνος ζωής μπροστά του.
Σαν να έχει ψύχρα εδώ μουρμούρησε.
Ποιος είδε τον Αραχνόμορφο και δεν τον φοβήθηκε. Το θεώρησε μπηχτή για μια πρώην του κοπέλα που την έλεγαν ψύχρα. Άρχισε να του πετάει μπουκάλια μπύρας, κόκα κόλες, πέτρες και ένα νεκρό ψάρι που ξέβρασε η θάλασσα. Τις βότκες δεν τις ακούμπησε. Ήθελε να τις πιει μετά. Ο Μπλακ προσπάθησε να τον ησυχάσει
Μαλάκα δεν πας καλά ρε. Αν συνεχίσεις έτσι θα ρίξω ζελέ στην αράχνη που φυλάκισες στο μπουκάλι τον απείλησε ο Φούτζι.
Ο Αραχνόμορφος έψαξε γύρω του να βρει κάποιο έντομο για να αναγκάσει τον Φούτζι να το φάει. Έπιασε μια ακρίδα. Θα προτιμούσε έναν βατράχο αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Ο Μπλακ και ο Γότθιος με το ζόρι τον συγκρατούσαν. Τελικά ο από μηχανής θεός έκανε την εμφανισή του. Μια φίλη τους η Χαλκίνα Γιουβαρλάκι πέρασε από δίπλα τους
Καλέ γιατί φωνάζετε έτσι; τους είπε

Οι τέσσερις φίλοι μας σταμάτησαν να θορυβούν. Μπροστά σε κοπέλες ήταν σοβαροί για τα δικά τους δεδομένα. Αληθινά σούργελα γινόταν μόνο όταν έμεναν μόνοι τους. Συζήτησαν λίγο της είπαν για τον Βύσμα, προσποιήθηκαν ότι στεναχωρέθηκαν για δεκαπέντε δευτερόλεπτα και συνέχισαν την χαζή τους κουβέντα. Η βραδιά μόλις είχε αρχίσει. Η Χαλκίνα είπε στον Φούτζι ότι έχει να του ανακοινώσει ιδιαιτέρως κάτι δυσάρεστο. Αυτός είπε ότι δεν έχει μυστικά από τους φίλους του. Τα νέα ήταν σχετικά με την Ύρι Ντοματούλα. Την τέταρτη κοπέλα που ερωτεύτηκε ο Φούτζι αυτή την βδομάδα. Α ναι Τετάρτη έχουμε. Έχει δρόμο η βδομάδα ακόμα.Η Ύρι(από το ανορθόγραφο τρεχαντήρι) συνήθιζε να αποκαλεί τον Φούτζι ραπανάκι. Αυτός χαριτολογώντας ήθελα να της τα ρίξει λέγοντας της: ραπανάκι εγώ, ντοματούλα εσύ θέλεις να κάνουμε μια σαλάτα; Που να ήξερε όμως ότι το ελαιόλαδο το έριχνε άλλος.
Ύρι τα έχει με άλλον. Τους είδα ήταν η μαχαιριά στην καρδιά του Φούτζι από την Χαλκίνα
-Δηλαδή, τι είδες ρώτησε ο Φούτζι
-Τους είδα να φιλιούνται
-Δηλαδή τα έχουν;
- Ε ναι
-Δηλαδή τους είδες να φιλιούνται;
-Ε τι σου λέω τόση ώρα;
-Κάτσε να το πάρουμε από την αρχή. Τα έχουν
-ΝΑΙ
-Τους είδες να φιλιούνται;
Πες ρε ότι τους είδες να πηδιούνται να στρώσει κραύγασε ο Μπλακ
Κάντο πιο μαρτυρικό. Πες ότι η γλώσσα της έφτασε στον ουρανίσκο του τύπου πετάχτηκε ο Γότθιος
Ρε μπούφε αυτή σε περνάει δύο κεφάλια, μαζί σου θέλεις να είναι; είπε ο Αραχνόμορφος παίρνοντας την μικρή του εκδίκηση. Στο μυαλό του είχε ήδη ολοκληρώσει την ολική εκδίκηση.

Ο Φούτζι απομακρύνθηκε και πενθούσε για τον χαμένο έρωτα του. Τα τέσσερα μέλη της παρέας που έμειναν συνέχισαν να μιλάνε. Δεν είχαν ποτά να πιουν γιατί ο Αραχνόμορφος τα είχε σπάσει όλα. Έλεγαν ιστορίες από το κάμπινγκ. Όταν κάθονταν έτσι πλάι στην θάλασσα ο Φούτζι είχε δει ένα κανις και το πέρασε για λύκο. Πίστευε πως οι λύκοι κατεβαίνουν δίπλα στην θάλασσα. Εδώ που τα λέμε πίστευε ότι και οι AC/DC είναι κατάλληλη μουσική για παραλία. Λέγανε επίσης την ιστορική ατάκα του Βύσμα. Είχε δει το φως από το φακό του φύλακα και τους είπε έντρομος: Μάγκες τρια είναι τα ενδεχόμενα. Το πρώτο είναι να μας κάνει παρατήρηση, το δεύτερο είναι να μας καρφώσει στην ιδιοκτήτρια και το τρίτο... δεν το ξέρω. Γέλασαν τόσο έντονα που τίποτα δεν θα μπορούσε να τους διακόψει. Νόμιζαν. Ο Γότθιος αισθάνθηκε ένα ρεύμα αέρα στην πλάτη του και άκουσε έναν παφλασμό στην θάλασσα. Είδε πίσω του τα ρούχα του Φούτζι και μπροστά του τον Φούτζι να κολυμπάει. Η Χαλκίνα ούρλιαζε να βγει αμέσως έξω και ότι δεν πειράζει που η Ύρι τα έχει με άλλον. Ο Γότθιος σκέφτηκε πως ο Φούτζι θα πεθάνει από σαλμονέλα, ο Μπλακ υποστηρικτής των παραφυσικών θεωριών πίστεψε πως μπορεί να πεταχτεί από εκεί μέσα κανένα γιγάντιο καλαμάρι και ο Αραχνόμορφος γελούσε σαρκαστικά. Τέτοια εκδίκηση ούτε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να σκεφτεί. Τα νερά της θάλασσας ήταν τόσα βρώμικα που το θεώρησε ακραίο να ρίξει τον Φούτζι μέσα.

Τελικά ο Φούτζι βγήκε έξω παγωμένος. Είχε αρχίσει να βγάζει ψυχρ εεε κρύο. Άσε μην φάω και εγώ ο εκφωνητής καμιά σφαλιάρα. Τα παιδιά αποφάσισαν να φύγουν. Ο Αραχνόμορφος δεν έβαζε τον Φούτζι στο αμάξι με την πρόφαση ότι θα του βρέξει το κάθισμα. Πως το χαιρόταν η κουφάλα το όλο σκηνικό δεν περιγράφεται με λόγια. Ο Φούτζι έμεινε μόνος να στεγνώσει. Τα τέσσερα παιδιά γύρισαν πίσω με το αμάξι. Μετά από ένα λεπτό άρχισε να βρέχει. Ο Φούτζι δεν εμφανίστηκε για μια βδομάδα. Ποτέ δεν τους αποκαλύψε πως γύρισε σπίτι και μετά από πόση ώρα. Το σίγουρο είναι ότι μετά από εκείνη την μέρα θα μπορούσε να γυριστεί ταινία με τίτλο ο καταραμένος. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε τον πρωταγωνιστή ε;

2 σχόλια:

  1. Πάνω που έχω συνηθίσει να μην μεταφέρονται οι αυτούσιες φράσεις μέσα σε εισαγωγικά ..τι βλέπω???
    Παυλίτσες διαλόγου!
    Ε ποτέ..
    Μας καλομαθαίνετε κύριε Άργκραμ -υποψιάζομαι ότι είναι κλασικά λάθος ο τόνος αλλά δεν βαριέσαι..υγεία.

    Κατά τ' άλλα..
    είμαι η Άν(ν)α Γούλα και είμαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή