Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Blogovision:Βραβεία Α΄ Γυναικείου Ρόλου

Μια στροφή πριν τα μεγάλα βραβεία που δεν είναι άλλα από αυτά της καλύτερης ταινίας είμαστε εδώ για να βραβεύσουμε τις καλύτερες γυναικείες ερμηνείες. Ευτυχώς οι επιλογές ήταν πολλές και μάλιστα προέκυψε τεράστιο πρόβλημα. Είχα την Cotillard σε πολύ υψηλή θέση για την ερμηνεία στο Inception κάνοντας τεράστιο λάθος γιατί ο ρόλος της δεν ήταν πρωταγωνιστικός. Έγκλημα έκανα που δεν την συμπεριέλαβα σε εκείνα του δεύτερου ρόλου αλλά τώρα είναι αργά. Ήταν τεράστια πάντως και της αξίζουν συγχαρητήρια. Μια μικρή αλλαγή στις θέσεις λοιπόν και πάμε

10. Lyndsy Fonseca (Κick Ass) Η είσοδος στη δεκάδα λόγω ομορφιάς και χάρης. Δεν θα κρυφτώ από εσάς, δεν σας ντρέπομαι. Έκανα πολλές πονηρές σκέψεις για αυτήν. Μόλις τέλειωσε η ταινία έψαξα να βρω την ηλικία της για να σιγουρευτώ πως δεν είναι ανήλικη και να μου φάνε τα σωθικά οι τύψεις. Ευτυχώς δεν έγινα Φωτούλης έστω στο μυαλό.

9. Madeline Carroll (Flipped) Σε μια συνηθισμένη ιστορία το μικρό κοριτσάκι είναι αυτό που κερδίζει εξαρχής τη συμπάθεια σου. Όσο περνάει η ώρα συνεχίζει ακάθεκτη να είναι το κύριο συσταστικό που τονίζει τη γλυκύτητα.

8. Atsuko Okatsuka (Littlerock) Σε έναν εντελώς άχαρο ρόλο. Ξένη μέσα σε αγνώστους που δεν μιλάνε καν την ίδια γλώσσα. Πως να συννενοηθεί; Έχει τον τρόπο της να είναι το επίκεντρο ακόμα και σιωπηλή

7. Helena Bonham Carter (Alice in Wonderland) Ναι. Πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν αυτός της Αλίκης. Μόνο που η ηθοποιός που την υποδύθηκε ήταν ελαφρώς ξενέρωτη και η αγαπητή Helena κατόρθωσε να καπακώσει τον Ντεπ. Τουλάχιστον στη δική μου συνείδηση.

6. Marija Skaricic (Mother of Asphalt) Και τι δεν τράβηξε η άμοιρη μάνα για χάρη του παιδιού της. Ξύλο έφαγε, την έβρισαν, πάγωσε, ταξίδεψε, τρόμαξε. Έντονη ερμηνεία

5. Robin McLeavy (The Loved Ones) Ναι ναι ναι. Η αδυναμία μου. Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Πως μπορεί να λείπει η αρρωστημένη πριγκίπισσα από τα βραβεία; Αν σας την πέσει καμιά ευτραφής και το σκεφτείτε σοβαρά να βγείτε μαζί της η συγκεκριμένη ερμηνεία θα σας έχει επηρεάσει για τα καλά.

4) Hailee Steinfeld (True Grit) Από τα πιτσιρίκια το καλύτερο. Δυνατοί μονόλογοι, αποφασισμένη, έξυπνη, πολυτάλαντη. Ίσως επιτύχει πολλά περισσότερα στο μέλλον.

3) Ariane Labed (Attenberg) Έκπληξη αυτή η επιλογή και για εμένα. Η ταινία δεν μου άρεσε καθόλου και συνεπώς τα πρώτα σχόλια δεν αφορούσαν τις ερμηνείες. Όταν ξέφυγα από τις ενστάσεις και τις εναντιώσεις μου και κοίταξα αποκλειστικά το ερμηνευτικό κομμάτι συνειδητοποίησα πως η Labed ήταν πάρα πολύ καλή. Καθόλου επιτηδευμένη, σχεδόν πρωτόγονη, κατορθώνει να ξεπεράσει ακόμα και το πρόβλημα χρήσης της Ελληνικής γλώσσας.

2) Michelle Williams (Blue Valentine) Ό,τι και να πεις είναι λίγο. Της πάει ο Gosling τελικά. Ειχαν ξανασυναντηθεί στο λατρεμένο United States of Leland. Τώρα κουβάλησε μόνη της το φορτίο και στάθηκε επάξια στο πλευρό του μεγάλου Ryan. Ένα δυνατό χειροκρότημα γιατί της αξίζει.


1) Natalie Portman (Black Swan) Δίκαια είναι η νικήτρια γιατί όλα τα βλέμματα πέφτανε πάνω της και στην υπερόχη αντίθεση με τη συμπρωταγωνίστρια της. Προβλέπω να θριαμβεύει και στα δικά μας Oscar.

2 σχόλια:

  1. B' ρόλοι είναι πάντως και η Fonseca και η Helena!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τη Fonseca δεν νομίζω. Τεσπα. Το πολύ πολύ να μην υπολογίσετε τις ψήφους μου στο τελικό αποτέλεσμα. Δεν θα θυμώσω, δίκιο θα έχετε :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή