Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Last Woman Standing

Φυσικά βλέποντας τον τίτλο θα σκεφτόμουν τα λατρεμένο smackdown και την μονομαχία John Cena - Batista με τον πρώτο να δένει στα σκοινιά τον δεύτερο που δεν κατάφερε να σηκωθεί και τελικά έχασε. Ο τελευταίος που θα σταθεί όρθιος κερδίζει λοιπόν και όταν στο κόλπο μπαίνουν μαι γυναίκες η ιδέα μοιάζει ακόμα καλύτερη.Σε αυτό που αναφέρομαι βέβαια οι γυναίκες δεν πλακώνονται μεταξύ τους δεν υπάρχουν λάσπες επειδή τίποτα στον κόσμο δεν είναι τέλειο.

Το Last Woman Standing είναι ένα reality προερχόμενο από την Αμερική και στην χώρα μας προβάλλεται από το Σκαι κάθε Κυριακή στις εφτά το απόγευμα. Πέντε γυναίκες γυμνασμένες, αθλητικές μαζεύτηκαν για να ανταγωνιστούν μεταξύ τους και πολύ απλά η καλύτερη κερδίζει. Μια πυγμάχος, μια παίχτρια του ράγκμπι, μια που ασχολείται με τα θαλάσσια σπορ, άντε και η επόμενη που είναι τρελαμένη με τα γυμναστήρια και η τελευταία που ασχολείται με τα κινητικά βάρη που ομολογώ πως δεν τα είχα ακούσει ποτέ στο παρελθόν.

Το σενάριο όλης της ιδέας βασίζεται στην ικανότητα των αθλητριών του σύγχρονου δυτικού κόσμου να αντεπεξέλθουν σε αγωνίσματα που θυμίζουν πρωτόγονες καταστάσεις και να συναγωνιστούν με άλλες αθλήτριες. Ταξιδεύουν σε περιοχές του πλανήτη όπου υπάρχουν πολιτισμοί που δεν μπορούσαμε καν να τους φανταστούμε παίρνουν μια γεύση από τα ήθη και τις συνήθειες τους και μετά συμμετέχουν στις δοκιμασίες. Στο πρώτο επεισόδιο πήραν μέρος σε έναν παλιομοδίτικο αγώνα πάλης, στο δεύτερο συμμετείχαν σε σκυταλοδρομία πολλών χιλιομέτρων κουβαλώντας στην πλάτη τους ένα κορμό σαράντα κιλών και στο τρίτο και τελευταίο μέχρι στιγμής εκπαιδεύτηκαν στην επίπονη μονομαχία με ραβδί.

Ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα γιατί δίνει έμφαση σε άγνωστους πολιτισμούς μας γνωρίζει νέους κόσμους και το πολύ reality μέρος απέχει μέχρι στιγμής. Στο τελευταίο επεισόδιο οι αθλήτριες θυμήθηκαν ότι είναι λίγο κατίνες και άρχισαν να μαλώνουν μεταξύ τους αντί να είναι ενωμένες για να αντιμετωπίσουν τις εκάστοτε καταστάσεις αλλά οκ το προσπερνάμε και ελπίζουμε να μη συνεχιστεί στο μέλλον. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια για αυτό συντονιστείτε την επόμενη Κυριακή και θα με θυμηθείτε.

1 σχόλιο: