Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

R.I.P Ronnie James Dio

Tην Κυριακή που μας πέρασε έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος τραγουδιστής καθώς δεν άντεξε από τον καρκίνο στο στομάχι που τον ταλαιπωρούσε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου βγαίνει να γράψω κάτι μελαγχολικό, κάτι συγκινητικό. Του έργου του αναγνωρίστηκε στο έπακρο, το ταλέντο του δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν. Μπορούμε να πούμε ότι καλλιτεχνικά τουλάχιστον έφυγε πλήρης ημερών. Ίσως αυτό να είναι το σπουδαιότερο όλων.

Κατάφερε να συνδυάσει την κρυστάλλινη του φωνή με μερικούς από τους καλύτερους στίχους που έχουν γραφτεί στην μουσική ιστορία. Πιθανότητα να αποτέλεσε τον καλύτερο συνδυασμό ερμηνευτικής ικανότητας και στιχουργικής ευφυΐας. Η καριέρα του το αποδεικνύει. Μεγαλούργησε στους Rainbow, άφησε το στίγμα του στους Βlack Sabbath, δημιούργησε μεγάλους δίσκους στη σόλο καριέρα του. Οι συνεργασίες του πολλές και αυτές με μουσικούς αστέρες πολλών ειδών. Είχε οργανώσει και τη φιλανθρωπική προσπάθεια με τους Ηear n Aid τραγουδώντας το Stars. Σίγουρα όλοι σας κάποια στιγμή θα έχετε σιγοτραγουδήσει και θα έχετε ταυτιστεί με πολλά τραγούδια του.

Αποτέλεσε παράδειγμα για τους νεότερους τραγουδιστές και ας ελπίσουμε όλοι ότι τώρα που έφυγε θα αφήσει λίγη από τη μαγεία του σε μερικούς από αυτούς. Σίγουρα η μουσική σκηνή θα ανέβει επίπεδο. Είμαι σίγουρος ότι πολύς κόσμος θα συνεχίσει να ροκάρει με τα τραγούδια του πέρασμα του χρόνου.Ας τον θυμόμαστε σαν ένα άνθρωπο που μας χάρισε μεγάλες στιγμές και χωρίς στεναχώριες. Ας αφεθούμε στη μαγεία του. Καλό ταξίδι να έχεις Ronnie.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου