Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Lost season 6 Episode 15 - Across the Sea

Ας μην είμαι και τόσο λακωνικός σήμερα. Η απογοήτευση του προηγουμένου πέρασε για τα καλά, πλέον έχουμε μπει για τα καλά στην τελική ευθεία καθώς μένουν λίγα επεισόδια και το 15ο είχε τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες: Τζέηκομπ και Άγνωστο Χ. Μας έδειξαν τη ζωή τους από μικρά παιδιά, πως έφτασαν στο νησί, πως μεγάλωσαν, πως έγιναν έτσι όπως τους γνωρίσαμε(στο περίπου). Το Lost πλέον έχει πάρει μια τροπή παρόμοια με μυθολογία. Οι απαντήσεις έχουν ξεφύγει εδώ και καιρό από τα όρια της επιστήμης και μοιάζουν με ένα παραμυθάκι χωρίς ιδιαίτερους κανόνες. Είναι μια τροπή που θα ξενίσει πολύ κοσμό, άλλους θα τους ευχαριστήσει γενικά οι απόψεις θα είναι διφορούμενες. Όταν μπαίνεις για τα καλά στον κόσμο του μεταφυσικού ενώ στην αρχή επέμενες σε λογικές εξηγήσεις λογικό είναι να υπάρξουν αντιδράσεις. Δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που ξενέρωσαν απίστευτα με την τροπή που πήρε η σειρά επειδή εξάλλου ήδη από τον πέμπτο κύκλο είχαμε μπόλικες τέτοιες αναφορές. Να πω και την πικρή αλήθεια όμως σίγουρα προτιμάω τις δολοπλοκίες του Μπεν,τις εσωτερικές μονομαχίες του Σαγίντ, του Σώγιερ.

Το επεισόδιο κινήθηκε στα χνάρια του μοναδικού Ab Aeterno χωρίς όμως να φτάσει το μεγαλείο του. Απάντηθηκαν ορισμένα όπως το παιδάκι που εμφανίζοταν μπροστά στον Άγνωστο Χ και δεν είναι άλλο από τον Τζέηκομπ. Είδαμε πως ο ένας έγινε αθάνατος και πως ο άλλος μαύρος καπνός έστω και αν το προσέγγισαν με την μυθολογική πλευρά. Ότι θα ήταν αδέρφια να πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Έξυπνο ήταν το ομολογώ. Είδαμε και επίσημα πλέον ποιοι ήταν οι ξεχασμένοι σκελετοί που είχαν ανακαλύψει ο Τζακ με την Κέητ στον πρώτο κύκλο. Μας έδειξαν και λίγο τον τροχό που γύρισε ο Μπεν για να φύγει από το νησί. Η ντεμέκ δικαιολογία είμαι ξεχωριστός και για αυτό ισχύει ό,τι λέω θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Προσπαθούν λοιπόν οι σεναριόγραφοι να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα και καλά κάνουν.

Το κακό είναι ένα: ο περιορισμένος χρόνος που τους απομένει. Δεν ξέρω αν θα ξαναασχοληθούν με τα δύο αδέρφια αλλά σίγουρα οφείλουν κάποιες εξηγήσεις. Αυτή η Πηγή του νησιού που έχει το αιώνιο φως πως γίνεται να παράγει το πιο κακό πράγμα του νησιού το Μαύρο Καπνό; Οκ είχαμε συνηθίσει όλα τα φαντάσματα που εμφανίζονται στο νησί να τα αποδίδουμε στον Άγνωστο Χ. Αυτό που εμφανίστηκε στον ίδιο όταν ήταν μικρός πως θα το εξηγήσουμε; Δύσκολα τα πράγματα για να ολοκληρωθεί σαν σειρά χωρίς να αφήσει κάποιον με απορίες. Αυτό είναι το κακό της τηλεόρασης πάντως. Θα το υποστούμε.

Με λίγα λόγια το επεισόδιο κινήθηκε στα γνωστά νερά του 6ου κύκλου. Δεν ήταν απογοητευτικό, δεν ήταν κακό ούτε καν μέτριο. Ήταν ένα από τα επεισόδιο που το ευχαριστιόσουν καθώς το βλέπεις. Όμως διάολε που θα έλεγε και ο lazinio ο ενθουσιασμός και η αναμονή των παλαιοτέρων επεισοδίων έχει χαθεί ή τουλάχιστον έχει μειωθεί. Ευτυχώς για όλους μας κρατάνε καλά τα προσχήματα και η σειρά δεν έχει οδηγηθεί σε ναυάγιο.

Άντε τα λέμε την επόμενη βδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου