Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Lost Season 6 Episode 7 - Dr. Linus

Σαν να ταξίδεψα στο χρόνο. Πίσω στις μέρες που έτρεχα στο videoland να νοικιάσω τον πρώτο κύκλο. Η ομοιότητα των δύο κύκλων καλά κρατεί. Στο έβδομο επεισόδιο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Ιδιαίτερα ένα λεπτό πριν το τέλος με τα κλασικά πλάνα όλων των πρωταγωνιστών που υποδέχονται όλο χαρά τα άτομα που είχαν καιρό να δουν. Πήγα να κλείσω το παράθυρο είναι η αλήθεια. Ευτυχώς συγκρατήθηκα. Αν το είχα κάνει θα είχα χάσει την καλύτερη σκηνή του επεισοδίου.

Έχω και έναν εναλλακτικό τίτλο να προτείνω. Σαφώς πιο ξεκάθαρο και In your face που λένε εκεί στην Ουγκάντα. The other side of Ben. Είναι και πιο οπαδικός, ταιριάζει καλύτερα στους θαυμαστές. Ένα επεισόδιο για να μας δείξουν την πραγματική και καλά πλευρά του Μπεν. Την αληθινή πλευρά του πιο ελκυστικού γλοιώδη τσάτσου όλων των εποχών. Τέρμα ο άνθρωπος που τον σάπιζαν στο ξύλο, πετούσε τη θανατηφόρα ατάκα και έβγαινε από πάνω. Τώρα πια έχει αισθήματα, νιώθει αδικημένος, προδομένος, ξεσπάει. Το περίεργο είναι ότι δεν μου κακόπεσε. Δεν θα άντεχα και τη δική του απομυθοποίηση. Μας είχαν δώσει δείγματα αυτής της πτυχής της προσωπικότητάς του είναι η αλήθεια σε προηγούμενους κύκλους. Για αυτό δεν ήταν τόσο απρόσμενη και τη χώνεψα εύκολα.

Αν υπάρχει ένα παράπονο για το σημερινό επεισόδιο είναι ότι δεν πήγε την υπόθεση πολύ παραπέρα. Οκ είδαμε το Μπεν στη ζωή μετά να είναι καλοσυνάτος. Για αυτό και διάλεξε την πλευρά του καλού. Ωχ το ανάποδο μάλλον. Διάλεξε το καλό για αυτή δεν είναι τόσο μεγάλος τσάτσος στη ζωή μετά. Το είχα αντιληφθεί από το προηγούμενο επεισόδιο αυτό το σκεπτικό. Ευτυχώς ήταν ωραία η ισορροπία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το χειρίστηκαν καλά. Στην υπόθεση μέσα στο νησί, τίποτα το εξαιρετικό. Είδαμε την πλευρά που περιμένουμε να γυρίσει το ματσάκι αλλά δεν έκαναν τίποτα το ιδιαίτερο εκτός από το να περιφέρονται άσκοπα. Μαζεύτηκαν πάντως όλοι μαζί και σίγουρα θα έχουμε εξελίξεις. Αρχίζει να γίνεται και ο Τζακ αρχηγός. Τουλάχιστον είναι πιο συμπαθής. Επεισόδιο κάργα για τον Μπεν λοιπόν. Το αξίζει ο τύπος τώρα που το ξανασκέφτομαι.

Εκείνο που ανοίγει νέους ορίζοντες είναι ο διάλογος Μπεν με τον πατέρα του. Δεν έπρεπε λέει ο δεύτερος να σε πάρω από το νησί. Θα έκανες μεγάλα πράγματα εκεί. Καλή φρίκη έφαγα εκεί. Σάστισα πιο πολύ από συνήθεια επειδή είδα το νησί βυθισμένο. Ρε μπούφο ,είπα στον εαυτό μου, ο Μπεν ζούσε εκεί πριν την Oceanic. Το νησί μπορεί να βυθίστηκε πριν το ατύχημα και αφού το εγκατέλειψε ο Μπεν. Μας προμηνύει βέβαια εξελίξεις για τους λεγόμενους Άλλους. Αν δούμε και καμιά Τζούλιετ κάπου εκεί στη ζωή μετά ας μην παραξενευτούμε. Στο ίδιο μοτίβο και ο ερχομός Γουίντμορ. Να πω ότι δεν το είχα προβλέψει στην κριτική για το Lighthouse ψέματα θα είναι. Ψεύτης δεν θα γίνω ποτέ. Θυμήθηκα και την κυρία Χώκινγκ. Είχε μιλήσει για μια μάχη πολύ ανώτερη από όλους εκεί μέσα. Ξέρει πολλά η τύπισσα. Κάποια στιγμή θα την επαναφέρουν και αυτή. Αυτό το ανδρόγυνο είναι πολύ δυνατό για να πάει άκλαφτο. Το πως θα τους αξιοποιήσουν θα το δούμε σύντομα στις οθόνες.

Άντε τα λέμε την επόμενη βδομάδα μάγκες.

2 σχόλια:

  1. Δεν το βλέπω, αλλά ελπίζω να το ευχαριστήθηκες!
    καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το lost είναι μεγάλη αγάπη. α ναι. ευχαριστώ που έγινες αναγνώστρια.

    καλησπέρα και σε εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή