Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Lost Season 6 Episode 6 - Sundown

Να μαι και πάλι εδώ πιστός στο εβδομαδιαίο ραντεβού με τον εαυτό μου. Όλα κύλησαν ομαλά. Είχα έξοδο, ήρθα Θεσσαλονική, κατέβασα το επεισόδιο με τον γνωστό όχι και τόσο γρήγορο ρυθμό και ήρθε η ώρα να γράψω στο blog. Όλα με πρόγραμμα, όλα στο σχέδιο που έλεγε και ο Νικόλας. Συνεχίζονται τα καλά επεισόδια και αυτό με κάνει χαρούμενο. Χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό, ήταν διαφορετικό από τα προηγούμενα και φαίνεται να ανοίγει ένα νέο δρόμο.

Έμφαση στη δράση μετά από πολύ καιρό. Πολλά υποσχόμενο τέλος που προμηνύει δραματικές έως και θανατηφορές εξελίξεις. Ο Άγνωστος Χ φαίνεται να κερδίζει έδαφος στη μάχη. Όλα του πάνε ρολόι. Αποκτάει καινούριους σύμμαχους, σκοτώνει πολλούς από τους αντιπάλους του. Συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί μετά από καιρό. Φαίνεται πως οι επιλογές έγιναν. Κάποιοι πήγαν με το κακό, κάποιοι με το καλό.

Εδώ είναι το σημείο που μου ήρθε η φαεινή ιδέα. Ο Τζακ απέτυχε οριστικά να αποτρέψει το ατύχημα. Οι σκήνες από τη ζωή που παρακολουθούμε μακρυά από το νησί πιστεύω πως διαδραματίζονται μετά το πέρας των γεγονότων που παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή. Ναι, ξέρω πως το συντακτικό μου δεν είναι και το καλύτερο δυνατό αλλά δυσκολεύομαι να χρησιμοποιώ λέξεις όπως παρόν, παρελθόν και μέλλον. Πάμε λίγο πιο αναλυτικά.

Πάμε στο σημερινό επεισόδιο και ας θεωρήσουμε παρόν την εισβολή του Άγνωστου Χ στο ναό. Έταξε στο Σαγίντ πως θα αναστήσει τον έρωτα της ζωής τους αν τον βοηθήσει. Με λίγα λόγια του είπε πως όταν τελειώσουν όλα αυτά θα μπορέσει να γυρίσει το χρόνο πίσω και να του προσφέρει μια καλύτερη ζωή έξω από το νησί. Το πως θα το καταφέρει ας μην μας παραξενεύει. Ήδη έχουμε πειστεί πως αυτός και ο Τζέηκομπ μπορούν να κάνουν πράγματα που ξεπερνάνε τη λογική.

Έστω λοιπόν ότι κάποια στιγμή τελειώνουν τα πάντα στο νησί και αυτό βυθίζεται στον πάτο του Ειρηνικού. Ως δια μαγείας η ζωή όλων των ηρώων συνεχίζεται κανονικότατα με την πτήση. Ποια ήταν η φαεινή ιδέα θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο. Ε λοιπόν κάπου καταστάλλαξα. Ποιοι πήγαν με τον Άγνωστο Χ; Κέητ και Σαγίντ. Και οι δύο φάνηκε πως δεν άλλαξαν κάτι στη ζωή τους. Τα ίδια πάθη συνεχίζουν να τους βασανίζουν. Ποιοι φαίνεται πως πήγαν με τον Τζέηκομπ; Τζακ και Χιούγκο. Ο πρώτος διόρθωσε τις σχέσεις με τα αγαπημένα του πρόσωπα, ο δεύτερος κάνει ζωή χαρισάμενη. Μένει να δούμε και την εξέλιξη των επόμενων χαρακτήρων για να δω πόσο στέκει η θεωρία μου. Άντε τα λέμε την επόμενη βδομάδα μάγκες.

Υ.Γ Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον πιο γαμάτο διακοσμητικό χαρακτήρα. Τον Μάρτιν Κίμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου