Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Lost Season 6 Episodes 1&2 LA X

Βρε πως πέρασε ο καιρός. 15 του Μάη ήταν όταν σας είχα υποσχεθεί (ή καλύτερα σας είχα απειλήσει;) ότι θα επιστρέψω με σχόλια και για τον έκτο κύκλο της καλύτερης σειράς όλων των εποχών. Το ξέρω πως η υπερβολή είναι στο αίμα μου δεν χρειάζεται να μου το υπενθυμίζετε. Η καθυστέρηση βέβαια υπάρχει στις αναρτήσεις μου. Ο άφθονος ελεύθερος χρόνος  που είχε πέρσι τέτοιο καιρό δεν υφίσταται πλέον. Τώρα γράφω έχοντας στο μυαλό μου το γυρισμό στο Πολύκαστρο. Τελειώνει και αυτό το βάσανο. Δευτέρα σπάω την κατοστάρα και μπαίνουν σιγά σιγά και οι νέοι της 310(ναι για εσένα μιλάω Δημήτρη). Τα αφήνω στην άκρη όλα αυτά. Διπλό επεισόδιο λοιπόν και ακόμα θυμάμαι τις απορίες που είχα με το φινάλε του πέμπτου κύκλου. Απαντήσεις δεν πήραμε ούτε εδώ και ακόμα αναμένουμε. Πάμε στο ζουμί λοιπόν όπως συνηθίζουμε.

Κάθε κύκλος στο Lost είχε τα δικά του ξεχωριστά στοιχεία και αυτό έκανε τη σειρά να μη χάσει το κοινό της αλλά και να επαναφέρει κάποιους θεατές που την είχαν παρατήσει σε αρχικό στάδιο. Για τον έκτο είναι νωρίς να μιλήσουμε για ξεχωριστό τρόπο αφήγησης. Τα δύο πρώτα αποτελούν συνέχεια του πέμπτου κύκλου. Στα αρνητικά των επεισοδίων συγκαταλέγω το χαζό Love story. Το έχουν κουράσει αρκετά το θέμα με τα φρου φρου και τα αρώματα. Με Σώγιερ και Κέητ λειτούργησε καλά ας μην το παρακάνουν. Προσευχές κάνω για να σταματήσουν. Ακόμα κάτι που δεν θέλω να δω είναι μια ακόμα επιστροφή στο νησί. Ας μην αναλωθούν πάλι σε κάτι τέτοιο. Θα πέσει το χασμουρητό σύννεφο. Δεν τους παίρνει και ο χρόνος βέβαια για υπεραναλύσεις της επιστροφής και σε αυτό βασίζομαι. Περιμένω κάτι πραγματικό έξυπνο και πρακτικό σε αυτό το θέμα.

Ατού παραμένουν ο Τζέηκομπ και ο μυστήριος εχθρός του. Όσο ασχοληθήκαμε με αυτούς τους δύο δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Απαντήσεις γιοκ βέβαια αλλά θα το συνηθίσουμε και αυτό. Τα πλάνα με το αεροπλάνο που δεν έπεσε στο νησί είναι ένα μυστήριο. Το νησί βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα και αυτό είναι χειρότερο μυστήριο. Οι σκηνές στο αεροδρόμιο σε αυτό το στάδιο μοιάζουν ξέμπαρκες. Θα τις ενώσουν δεν υπάρχει θέμα και εδώ περιμένω το έξυπνο και πρακτικό που ανέφερα πριν. Απορίας άξιο είναι βέβαια το γεγονός ότι κανένας από τους επιβάτες δεν θυμάται αυτά τα νέα δεδομένα. Ας μην πάρω και όρκο για τίποτα. Καινούριοι χαρακτήρες από την άλλη και ξεπάστρεμα κάποιων παλιών διακοσμητικών. Ας ελπίσω να μην είναι γλάστρες και οι καινούριοι.

Τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα; Ο και καλά κακός τύπος λέει ότι θέλει απλά να γυρίσει στο σπίτι του. Τον κρατάει κανείς φυλακισμένο με το ζόρι; Ρε μπας και βγει στο τέλος ο καλός της υπόθεσης; Φοβάμαι βέβαια μην είναι το σπίτι του καμιά πυραμίδα του Χέωπα. Ο Τζέηκομπ από την άλλη ξέρει τα πάντα και προσπαθεί να σώσει το τομάρι του. Λίγο μάταιη μου κάνει η προσπάθεια του να πω την αλήθεια. Πάλι προβληματισμός. Τα δύο επεισόδια δεν ήταν κάτι άλλο από ένας πρόλογος για τη συνέχεια. Την περιμένουμε με ανυπομονησία. Πιθανότατα θα έχουμε και συνάντηση όλων των ηρώων. Δεν χάθηκε το ενδιαφέρον και αυτό είναι θετικό. Δεν με τρέλανε κιόλας αλλά το προσπερνάω. Τα λέμε σε μια βδομάδα.

Υ.Γ Μόνο σε εμένα δεν αρέσει το θέαμα ενός αλυσοδεμένου Ρίτσαρντ;

5 σχόλια:

  1. Είμαι πρόσφατος στο Lost (είδα σε 1 μήνα τους 5 κύκλους) και τα έχω όλα νωπά. Είμαι λίγο απαισιόδοξος για ο φινάλε, αυτά τα παράλληλα σύμπαντα ή ότι άλλο είναι με χαλάσανε λίγο. Κάνω υπομονή πάντως, ελπίζω σε κάτι καλό. Ο Τζέηκομπ και το "φιλαράκι" του είναι από τα καλύτερα που έχουν συμβεί όλο αυτό τον καιρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άντε ωραία βρήκα και δεύτερο αναγνώστη για το lost. 5 κύκλοι σε ένα μήνα είναι πάντως αξιομνημόνευτη επίδοση :P

    Έχω τρομάξει βέβαια λίγο με όλα όσα έμπλεξαν αλλά από την άλλη αρκετές φορές έχω νιώσει παρόμοια και στο τέλος με διέψευσαν πανηγυρικά οι σεναριογράφοι. Τους έχω εμπιστοσύνη και αναμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εμενα μου αρεσε παρα πολυ... και το love story ειναι πετυχημενο! θελω και αλλο lost nowwwwwwwww!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήμουν στο σπίτι κλινήρης για ένα μήνα, όλο το Δεκέμβριο σχεδόν και έτσι τα κατάφερα...

    Σίγουρα θα το παρακολουθήσω με ενδιαφέρον άλλα δεν με εκπλήσσει πια, ό,τι ανατροπή και να δω δεν πρόκειται να ανοίξω το στόμα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τολμη και γοητεία το έχουν κάνει αλλά εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει γυρισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή