Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Lost season 5 Episode 15 - Follow the Leader

Όσοι από εσας διαβάσατε την προηγούμενη ανάρτηση θα γνωρίζετε ότι είχε σταματήσει το κατέβασμα στο 98%. Ως δια μαγείας βρέθηκε η καταραμένη πηγή ακριβώς την ίδια ώρα που ανέβηκαν και οι υπότιτλοι. Τέτοιο συγχρονισμό θα τον ζήλευε και ο Τζον Λοκ όταν είπε στον Ρίτσαρντ να του βγάλει την σφαίρα από το πόδι. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το νησί είναι υπεύθυνο για τη διαβολεμένη σύμπτωση. Σκέφτομαι να πάρω ένα πιστόλι σαν το Μάικλ. Ο μόνος λόγος που δεν το έχω κάνει είναι γιατί δεν ξερώ αν αυτό που ζω τώρα είναι το παρελθόν μου ή το παρόν. Ναι έχω αρχίσει και τα χάνω. Με αυτά που βλέπω λογικό είναι. Διάβασα ότι έχει κεντρικό πρόσωπο τον Ρίτσαρντ. Richard centric my ass που θα λέγανε και οι Αμερικάνοι. Πρέπει να είναι πολύ απλή η εξηγηση για τον τύπο. Δεν μπορώ να χωνέψω ότι τόσα επεισόδια και δεν μας έχουν δώσει έστω ένα μικρό στοιχείο. Λέτε να γίνει στο τελευταίο διπλό; Δεν το πολυπιστεύω. Έκτος λοιπόν. Εκεί πρέπει να έχουν την τιμητική τους ο Τζέηκομπ και ο Ρίτσαρντ.

Ένα γενικό σχόλιο. Το σημερινό ήταν καλό. Ένα τυπικό επεισόδιο πέμπτου κύκλου. Αρκετή αγωνία, λίγο αίμα, υπερβολικό μπέρδεμα και ένα πολλά υποσχόμενο τέλος. Παιχνίδι σε τρία ταμπλό σήμερα και καλύτερη συνοχή. Εχθρικοί, άλλοι ή όπως θέλετε να τους λέτε, Ντάρμα και παρόν. Όποτε λέω αυτή τη λέξη λύνομαι στα γέλια αλλά τι να κάνω. Το σημείο που συνάντησε ο Λοκ τον εαυτό του να περιφέρεται ανάμεσα στις λάμψεις ήταν πετυχημένο. Άλλη μια απόδειξη πως ότι έγινε έγινε και δεν μπορεί να αλλάξει. Εντύπωση μου προκαλεί η εμφανής αδυναμία του Ρίτσαρντ. Έχει αρχίσει να μην γνωρίζει τις εξελίξεις και να φαίνεται χαμένος. Ο Λοκ ψωνίστηκε υπερβολικά. Περιφέρεται με έναν απίστευτο αέρα. Αέρα καταστροφής όμως. Για καλό υποτίθεται ότι τον έφερε το νησί και αυτός θα ισοπεδώσει τα πάντα. Βλέπω το μαύρο καπνό να παίρνει τη μορφή του Μπουν και να τον σκοτώνει για ακόμα μία φορά. Ο Μπεν έχει το ύπουλο βλέμμα. Με ξενέρωσε λίγο και αυτός επειδή δεν μπορεί να αφήσει ένα παιδί ορφανό. Άκου ρε να έχει το απόλυτο είδωλο ψυχολογικά τραύματα. Τι είπε θέλει να κάνει ο Λοκ; Να σκοτώσει τον Τζέηκομπ; Γελάσαμε και σήμερα. Να του πάρει τη θέση το συζητάμε. Αλλά το να αλληλοσκοτωθούν δυο νεκροί θα έχει πλάκα.

Στα άλλα δύο ταμπλό είχαμε και εκεί ενδιαφέρον. Ο Τζακ καταρχήν πρέπει να πάρει το Όσκαρ βλακείας. Ο άλλος πέθανε μπροστά στα μάτια του και του απέδειξε ότι δεν μπορεί να αλλάξει όσα έγινε και αυτός τρέφει φρούδες ελπίδες. Η Κέητ όταν τον ρώτησε τι θα γίνει με εμάς ελπίζω να μην εννοούσε αυτούς τους δύο αλλά γενικά όσους επέζησαν από την πτήση. Καλά έκανε και τον παράτησε. Μακάρι να μην ξαναγυρίσει κοντά του ποτέ. Επιτέλους είδαμε και Σαγίντ έστω και για λίγο. Περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια και με αυτόν. Από την άλλη μου την έσπασε ο Σώγιερ μετά από καιρό. Ξεκίνησε σαν τυπάς και στο τέλος διάλεξε να φύγει με την κρυόκωλη γιατρίνα. Του ήρθε και αυτουνού η Κέητ γυάλισε της άλλης το μάτι, αλλά τι να κάνουμε Kate + Sawyer = L.F.E

Πριν φτάσω στο τέλος ας μείνω λίγο στον Ρίτσαρντ και στην ατάκα του "τους είδα όλους να πεθαίνουν". Δεν έχει πει ποτέ ψέματα και δεν έχει λόγο να πει και τώρα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα ενεργοποιήσουν τη βόμβα υδρογόνου. Οι άνθρωποι της Ντάρμα πρέπει να πεθάνουν από το αέριο. Βέβαια η έκφραση δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα δεν σημαίνει ότι θα συμβεί και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Για αυτό μην παίρνεις και όρκο. Όπως και με το υποβρύχιο. Πάλι δεν πιστεύω ότι θα φύγει. Αν όμως παραμείνει θα έχουμε μια αλλαγή. Θα μείνει ο Μάιλς και η μάνα του στο νησί και δεν θα χάσει τον πατέρα του. Το απρόβλεπτο είναι που κάνει την αναμονή του επόμενου διπλού μαρτυρική. Ίσως πρέπει να ετοιμάσω και μια συλλεκτική ανάρτηση μετά το τέλος του πέμπτου ανάρτηση. Θα δω.

5 σχόλια:

  1. Σκέψη που νομίζω αποδεικνύει ότι το παράδοξο του χρόνου δεν είναι αρκετό για να αλλάξει ο χρόνος.

    Αν ο Τζακ και ο Σαγίντ εκτονώσουν την βόμβα υδρογόνου, τότε δε θα γίνει ποτέ η ηλεκτρομαγνητική έκρηξη, άρα η καταπακτή δε θα γίνει ποτέ και συνεπώς δε θα γίνει και το ατύχημα στην καταπακτή το 2004, ώστε να πέσει η πτήση της Οσεάνικ.

    Αν όμως ΔΕΝ πέσει η πτήση της Οσεάνικ, τότε ο Τζακ και ο Σαγίντ δε θα υπάρξουν στη μυθολογία του νησιού, άρα δε θα γυρίσουν και ποτέ στο 1977 ώστε να εκτονώσουν τη βόμβα. Άρα η ηλεκτρομαγνητική ανωμαλία θα υπάρξει, και η καταπακτή όντως θα χτιστεί, ξαναγράφοντας την ίδια ιστορία από την αρχή...

    Κατανοητό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχουμε και λέμε λοιπόν. Ενεργοποιούν τη βόμβα, η πτήση δεν πέφτει, ο Τζακ και ο Σαγίντ δεν βρίσκονται στο 1977 και έτσι η καταπακτή τελικά χτίζεται και πάλι.

    Αφού χτίζεται λοιπόν η 815 θα πέσει θέλουμε δεν θέλουμε. Άρα η σκέψη του Τζακ να αλλάξει όλα όσα συνέβησαν αποδεικνύεται άκυρη.

    Όπως το αντιλαμβάνομαι πάντως δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Μπουμ η βόμβα, χτίσιμο καταπακτής, πτώση 815, επιστροφή πίσω στο 1977 και πάλι από την αρχή. Έχει κανένα νόημα όλo αυτό;

    Εκτός και αν γίνουν όλα ίδια εκτός από την επιστροφή που θα γίνει στο παρόν και όχι στο 1977. Αλλά πάλι μου φαίνεται κάπως ανώφελο. Ποντάρω στο να μην εκραγεί η βόμβα. Μέσα; :P Σκέψου απλά να γίνει η έκρηξη και ο Τζακ να παραμείνει στο ίδιο σημείο. Θα χαρώ πολύ να δω τα μούτρα του.

    Κάτι άλλο που πιθανότατα έκανα λάθος. Ξαναβλέποντας τον τέταρτο κύκλο είδα ότι ο Κρίστιαν δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι είναι ο Τζέηκομπ. Απλά μιλάει εκ μέρους του. Τους ταύτισα αυτούς τους δύο χωρίς να είμαι σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως. Ο Τζέικομπ δεν είναι ο Κρίστιαν. Ή τουλάχιστον έτσι λέει. Προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Τζέικομπ είναι ο Λοκ αλλά αυτό θα το δούμε σύντομα.

    Γενικά, πάντως, κι εγώ πιστεύω ότι κάπως θα αλλάξει η ιστορία μετά το φινάλε. Αλλά το ότι θα αλλάξει η ιστορία, αυτό δε σημαίνει ότι κάποια γεγονότα δε θα γίνουν, απλά θα καταλήξουν ναπροκληθούν από άλλους ανθρώπους υπό παρόμοιες συνθήκες. Θα δούμε...

    Πάντως είμαι πολύ περίεργος να δω πού θα καταλήξει φέτος η σειρά. Κάτι μου λέει ότι το φινάλε θα είναι what the fuck στα πρότυπα 3ης και 2ης σεζόν και όχι απλά Cool ending στα πρότυπα 4ης και 1ης σεζόν. Οι αρθιθμοί τοποθετήθηκαν με σειρά φθίνοντος impact :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Μέχρι στιγμής όλα αυτά έχουν γίνει ήδη στο παρελθόν. Δηλαδή, ο Φάραντεη επιχείρησε να ενεργοποιήσει την βόμβα, τον σκότωσε η μάνα του, είδε τον γραφικό της χαρακτήρα στο ημερολόγιο και βοήθησε τον Τζακ να πάει να βρει την βόμβα. Ο δρ. Τσανγκ έδιωξε την γυναίκα του και τον Μάιλς κλπ κλπ κλπ. Όλα αυτά έχουν γίνει.
    Με αυτά τα δεδομένα ο Ρίτσαρντ ζει ακόμα και δηλώνει ότι έχει δει όσους από την oceanic μεταφέρθηκαν στο 1977 να πεθαίνουν.
    Με λίγα λόγια αυτό που πάει να κάνει ο Τζακ τώρα, λογικά έχει ήδη γίνει κι όπως φαίνεται δεν έχει αποδώσει και πολύ.
    Το πολύ πολύ να δούμε Σώγιερ , Κέιτ και την άλλη την ξανθιά (δεν θυμάμαι πως την λένε, αλλά αχώνευτη παραμένει) να σώζονται και να γυρνάνε πίσω στον πολιτισμό - του 1977 όμως - και να παίζουν βασικό ρόλο στο να παροτρύνουν τους εαυτούς τους ή και ακόμα και άλλα άτομα της oceanic να κάνουν τα ίδια πράγματα που θα πρέπει να κάνουν για να βρεθούν σε αυτήν την πτήση, άρα και στο νησί. Δεν θα εκπλαγώ αν δω την μεσήλικα Κέιτ να δίνει tips στη νεαρά Κέιτ στο ότι πρέπει να σκοτώσει τον πατριό της για να σώσει τη μάνα της.
    Κατά τα άλλα δεν ξέρω πως θα σωθούν από αυτήν την ιστορία, αλλά απλά πρέπει να βρουν άλλον τρόπο μάλλον.

    Ουφ! Δεν μπορώ άλλο! Μπερδεύτηκα!

    Σολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να δω σε καμία περίπτωση. Φυσικά και αναφέρομαι στην επέκταση όλων των χρονικών ταξιδιών και στον κανονικό κόσμο μακρυά από το νησί. Θα το παρακάνουν αν το προχωρήσουν τόσο και θα είναι μεγάλο ρίσκο. Είναι κρίμα να διακινδυνεύσουν ένα κακό τέλος σε μια τόσο υποσχόμενη σειρά. Ποτέ μη λες ποτέ βέβαια. Ας μετρήσουμε ώρες μέχρι τα δύο τελευταία και μετά ας γίνει και μια ανασκόπηση του πέμπτου κύκλου με όλες τις απορίες και τα ερωτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή