Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Lost season 5 Episode 10 - He's our you



Καταρχήν ευτυχώς που δεν διαβάζει κανείς τις αναρτήσεις μου για το lost. Έτσι δεν γίνομαι πολύ ρόμπα για ένα μεγάλο κόλλημα μου. Εκείνο με τον Μπεν που και καλά σκότωσε μικρός όλη την Ντάρμα. Οκ μικρός είχε μιλήσει με τον Ρίτσαρντ αλλά αυτός του σύστησε να κάνει υπομονή. Πολύ αργότερα τους καθάρισε. Οκ απολογήθηκα στον εαυτό μου για τα λάθη μου και συνεχίζω.

Το σημερινό είχε Σαγίντ. Άρα σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι μούφα. Από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Διπλό ταμπλό και πάλι. Είδαμε πως τον έπιασε η κλώνος της Άννα Λουσία και που τον πήγε στο αεροδρόμιο. Πρώτο θετικό σε σύγκριση με το προηγούμενο. Είχε και κάποιες εξηγήσεις. Μας είπαν και κατάμουτρα ότι όλοι αυτοί που σκότωνε ο Σαγίντ ήταν άνθρωποι του Γουίντμορ. Πιθανότατα δεν είχαν καμιά σχέση με το νησί και όσους έμειναν εκεί αλλά ο κλασικός ο Μπεν έπρεπε να τους ξεκάνει για δικούς του λόγους. Ψιλοαναφορά στο πως δραπέτευσε ο Χιούγκο από το ίδρυμα. Πήγε να σου πει και η Κεητ τους λόγους που γύρισε πίσω αλλά δεν την άφησαν. Οκ θα τα μάθουμε και αυτά σύντομα. Στην σκηνή που έτρωγαν πρωινό η Κέητ ήταν πιο όμορφη από ποτέ ή ήταν ιδέα μου; Σώγιερ παράτα την ξενέρωτη και γύρνα πίσω σε αυτήν. Αμέσως.

Μέσα στο νησί πάλι και στην δεκαετία των παιδιών των λουλουδιών είχαμε κάποιες εξελίξεις. Κυρίως βέβαια είδαμε την προσπάθεια του Σώγιερ να σώσει τον Σαγίντ και κάποιες εξηγήσεις μεταξύ Κέητ και Τζούλιετ. Έκαναν αναφορά σε μια άλλη οργάνωση, ανώτερη από την Ντάρμα. Αυτό πάλι τι είναι; Μπας και την ανέλαβε ο Γουίντμορ μετά την αποχώρηση του από το νησί; Καλή η σκηνή με τον ορό αλήθειας. Στην θέση πάντως του Χόλντεν θα νόμιζα ότι έκανα λάθος και ότι έδωσα LSD. Που να τα πιστέψεις αυτά. Μήπως εγώ που τα είδα κιόλας τα πιστεύω;

Και πάω τώρα στο μεγάλο ερώτημα που μου γεννήθηκε από το προηγούμενο επεισόδιο. Μπορούν όλοι αυτοί που ζουν στο 1977 να αλλάξουν το μέλλον με τις αποφάσεις τους; Όχι είπε ο Φάραντεη αλλά ποιος τον πιστεύει. Σαν και Φρανκ πήγαν στον καταυλισμό και αυτά που αντίκρισαν ήταν καταστροφικές εικόνες. Πως έγινε όλο αυτό; Υποθέτω πως τελικά μπορεί να αλλάξει το μέλλον. Άντε να δούμε. Πιο πολλές ερωτήσεις. Την τελευταία σκηνή όσο σοκαριστική και να ήταν δεν θα την σχολιάσω και πολύ. Σιγά μην πέθανε ο Μπεν. Η εύκολη λύση είναι το αλεξίσφαιρο. Μπα δεν ταιριάζει με ένα μικρό παιδί. Κάπως αλλιώς θα την σκαπουλάρει. Καλύτερο επεισόδιο από το 9. Μπράβο τους, αλλά περιμένω και ακόμα καλύτερα.

3 σχόλια:

  1. Στο έλεγα ότι η γενοκτονία της Ντάρμα έγινε πολύ αργότερα αλλά δε με πίστευες :p Eξάλλου, σε εκείνη τη στιγμή τον Μπεν τον έπαιζε ο Μάικλ Έμερσον... ;)

    Anyway, θα είχε τρομερό αντίκτυπο αν ο Μπεν όντως πέθαινε. Αν και όπως το βλέπω να συμβαίνει, το νησί θα τον αναστήσει (όπως συνέβη και με άλλους) ή δε θα τον αφήσει να πεθάνει (όπως συνέβη σε άλλους άλλους). Και θα μας δείξει εμμέσως πλην σαφώς ότι ο λόγος που ο ΜΠεν έγινε σκατοχαρακτήρας είναι επειδή είχε μια χάλια παιδική ηλικία όπου όλοι ήθελαν να τον σκοτώσουν (γιατί αυτοί είχαν έρθει από το μέλλον όπου ο Μπεν ήταν ήδη σκατοχαρακτήρας.) Confusing?

    Πάντως, έχω την εντύπωση ότι μέχρι το τέλος της σεζόν η μυθολογία της Ντάρμα θα ξεκαθαρίσει για τα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο μπεν ειναι κατι σαν τον χανιμπαλ. δεν εγινε σκατοχαρακτήρας, γεννήθηκε έτσι. Οτιδήποτε άλλο θα με ξενερώσει. Πέρα από τις θεωρίες πάντως διακρίνεις μια μικρή πτώση στα τελευταία δύο επεισόδια ή είναι ιδέα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι δεν νομίζω ότι υπάρχει πτώση, απλά αλλάγή κατεύθυνσης και πάντα όταν αλλάζει κατεύθυνση το Lost θέλει μια περίοδο προσαρμογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή