Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Lost season 5 Episode 7 - The Life and Death of Jeremy Bentham

Πάλι εδώ στο μονοδιάστατο και μονότονο μου blog. Έχω αρχίσει ήδη να χάνω αναγνώστες με αυτή την εμμονή για το lost αλλά δεν πειράζει. Τους συγχωρώ γιατί δεν γνωρίζουν τι κάνουν :P Το παραμέλησα είναι η αλήθεια το blog επειδή διοχετεύω την υποτιθέμενη δημιουργικοτητά μου κάπου αλλού. Θα τα πούμε και αυτά στην ώρα τους. Για την αγαπημένη μου σειρά όμως δεν υπάρχει περίπτωση να μην γράψω έστω μια μικρή παράγραφο.

Το έβδομο το περίμενα πως και πως όπως θα έχετε ήδη καταλάβει. Ο τίτλος θυμίζει μια από τις αγαπημένες μου ταινίες το the life and death of Peter Sellers. Ναι ξέρω είναι κλασική έκφραση για κάθε προσωπικότητα αλλά εγώ από εκεί την έμαθα και την συνδύασα με την ταινία. Δεύτερον αφορά τον μεγάλο Τζον Λοκ. Τέλος τετάρτου κύκλου και όλοι βάζαμε στοιχήματα ποιος είναι μέσα στο φέρετρο. Μάθαμε και το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε. Ακόμα ένα από Άγγλο φιλόσοφο. Είπαμε κουλτουριάρικη σειρά. Στην πορεία μάθαμε πως έφυγε από το νησί και τι σκοπό είχε. Στο τελευταίο όπως καταλαβαίνετε βλέπουμε τι πρόλαβε να κάνει μέχρι να πεθάνει. Ήταν πάρα πολύ καλό, με ενθουσίασε αλλά με στράβωσε και λίγο. Ας πούμε ήταν κάτι σαν το τελευταίο του τρίτου κύκλου. Νομίζεις ότι παρακολουθείς ένα απλό flashback και σου πετάει στο τέλος ο Τζακ ένα ''Κέητ πρέπει να γυρίσουμε πίσω'' και σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Έτσι και αυτό. Γουστάρεις τρελά, έχει καλό ρυθμό, δεν καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα περνάει η ώρα αλλά σε κάποια σημεία σε αφήνει να σκέφτεσαι πως μπορούν να εξηγήσουν οι σεναριογράφοι αυτά τα απίστευτα. Το έχουν ξανακάνει βέβαια στο παρελθόν και με μεγάλη επιτυχία και εντάξει έχουν κερδίσει και την δική μου εμπιστοσύνη και πολλών φανατικών ακόμα. Μην μου πετάξουν μόνο καμιά συνωμοσία τύπου Χαρδαβέλα. Τότε θα τους ξεκάνω.

Κανονικά λέει ήταν να προβληθεί αυτό σαν έκτο και το ανάποδο. Έτσι θα ήταν και η λογική χρονική σειρά. Για lost μιλάμε όμως ρε σεις. Αν μας τα έδειχναν με χρονική συνέχεια θα ξενερώναμε. Είναι ταιριαστό με το προηγούμενο γιατί έχουν παραπλήσια δομή. Λίγο νησί στην αρχή, λίγο στο τέλος και η δράση επικεντρώνεται μακριά από αυτό και στην προσπαθειά τους να γυρίσουν πίσω. Πρώτη μου απορία λύθηκε. Υπήρξαν τελικά καινούριοι ναυαγοί και τους είδαμε. Το φρικιαστικό είναι ότι οι έξι δικοί μας εξαφανίστηκαν μέσα από το αεροπλάνο. Τα παραθυράκια δηλαδή επέδρασαν διαφορετικά πάνω τους. Ρωτάω και εγώ με την σειρά μου αν στην πτήση 815 υπήρξαν κάποιοι αντίστοιχοι. Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο αλλά δεν το αποκλείω κιόλας. Βέβαια αν υπήρχαν και τότε ας πούμε πέντε τέτοιοι παρόμοιοι τύποι που ήθελαν να γυρίσουν πίσω στο νησι για να μας εξηγήσουν οι σεναριογραφοι και την δικιά τους ιστορία θα χρειαζόταν άλλες πέντε επιπλέον σεζόν. Δεν με χαλάει και πολύ να πω την αλήθεια. Είμαι κολλημένος και θα τις έβλεπα. Οι καινούριοι ναυαγοί φαίνονται φιλικοί πάντως. Γέλιο θα είχε να έβλεπε ο Σώγιερ στον πρώτο κύκλο έναν τύπο που θα του έλεγε ότι με έθαψαν με αυτό το κουστούμι. Θα έσκαγε μύτη και ο Σαγίντ να κάνει τα κολπάκια του.

Μακριά από το νησί θυμηθήκαμε την κόντρα Γουίντμορ - Μπεν. Φυσικά και είμαι με τον δεύτερο και ας λέει ψέματα. Έχει στυλ το άτομο και όπως απέδειξε και ελάχιστα αισθήματα. Ο Μπεν έδιωξε τον Γουίντμορ. Αν αυτό είναι αλήθεια τότε ο δεύτερος δεν έχει καμιά σχέση με την πρωτοβουλία Ντάρμα. Βέβαια ο Φάραντευ εργαζόταν για αυτούς. Μπέρδεμα. Κάνω την υπέρβαση και λέω τον Γουίντμορ ψεύτη. Ο Μπεν έχει δίκιο, λέει την αλήθεια απλά δεν έχει το τακτ για να γίνει πιστευτός. Οκ υπερβάλω λίγο αλλά αν είναι αλήθεια τα λόγια του Γουίντμορ οι θεωρίες μου καταρρέουν. Πάντως και οι δυο έχουν κοινό σκοπό. Να υποθέσω πως ο εχθρός είναι κάποιος τρίτος; Σε καμία περίπτωση. Και οι δύο θέλουν το νησί για την πάρτυ τους και μάχονται με αυτό. Χρησιμοποιούν και ίδιους τρόπους. Παρακολουθήσεις και λοιπά. Άλλη απορία που δεν λύθηκε είναι το που έχει βρει τόσα λεφτά ο Μπεν. Τέταρτο κύκλο του είχε ζητήσει ενα υπέρογκο ποσό ο Μαιλς. Του λέει ο Μπεν που να τα βρω και απαντάει αυτός ''νομίζεις πως μιλάς με αυτούς;''. Μου έχει κάτσει στο στομάχι αυτό.

Δεκαπέντε μέρες υπομονή λοιπόν. Απορίες: Πως έγινε και ζει ο Λοκ; Οι έξι έπεσαν σε διαφορετικές χρονικές στγμές; Τι σκατά θα έλεγε η Χόκινγκ στον Λοκ και έπρεπε να πεθάνει;Οι καινούριοι ναυαγοί θα συναντηθούν ποτέ με τους έξι και τους παλιούς; Αναμένουμε εξελίξεις.

3 σχόλια:

  1. Aυτή τη βδομάδα δεν έχω να πω πολλά, έτσι κι αλλιώς το επεισόδιο ήταν πιο πολύ δραματικό, παρά με μυστήριο και αποκαλύψεις, πέρα από την επιβεβαίωση ότι ο Γουίντμορ ήθελε εξαρχής τον Λοκ στο νησί.

    Πάντως την άλλη βδομάδα έχει κανονικά επ. Την μεθεπόμενη δε θα έχει. (Mεγάλη Τετάρτη για τους καθολικούς θα είναι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5x03 Jughead 28/01/09
    5x04 The Little Prince 04/02/09
    5x05 This Place Is Death 11/02/09
    5x06 316 18/02/09
    5x07 The Life and Death of Jeremy Bentham 25/02/09
    5x08 LeFleur 11/03/09
    5x09 Namaste 18/03/09
    5x10 He's Our You 25/03/09

    αυτό νομίζω πως είναι το πρόγραμμα. άλλαξε κάτι; τελικά μάλλον είμαι ο μόνος που έμεινε με απορίες από αυτό το επεισόδιο :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλαξαν το 5x08 μόνο:

    5x08 LeFleur 04/03/09
    5x09 Namaste 18/03/09
    5x10 He's Our You 25/03/09

    ΑπάντησηΔιαγραφή