Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Lost season 5 Episode 6 - 316

Με λίγες λέξεις: Είναι το καλύτερο επεισόδιο μέχρι τώρα του πέμπτου κύκλου. Το επόμενο είναι το πολυαναμενόμενο από εμένα για τον Λοκ. Εκείνο και μούφα να είναι δεν θα το παραδεχτώ. Ναι είμαι κάπως ξεροκέφαλος. Από τότε που άρχισα να γράφω δημόσια στο blog η σειρά άρχισε να μου την λέει απίστευτα, απροκάλυπτα και ανελέητα. Στην προηγούμενη μου ανάρτηση υπέθεσα ότι θα ξανακάνουν καιρό να μας δείξουν τι ακριβώς θα κάνει η κυρία Χόκινγκ και για ακόμα μια φορά διασύρθηκα. Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που το ένα επεισόδιο ξεκινάει ακριβώς από το σημείο που τελείωσε το προηγούμενο. Νησί δεν έχει καθόλου. Μάλλον σχεδόν καθόλου. Με το γνώριμο στυλάκι από παλιότερα επεισόδιο μας δείχνει μια σκηνή στην αρχή, μετά πως καταλήξαμε εκεί και για τέλος κάτι που δύσκολα περνούσε από το μυαλό του οτιδήποτε. Ναι Δημήτρη ούτε εσύ πρέπει να έχεις εξήγηση για αυτό :P

Για να δούμε τι κατάλαβα και εγώ ο άμοιρος. Έψαχνε η Ντάρμα να βρει την ισχυρότερη πηγή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Ποια να είναι εκτός από αυτή στο νησί. Ο τύπος που κατασκεύασε το εκκρεμές δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Φάραντεη. Σχετιζόταν και με την Ντάρμα ο απίστευτος; Μέχρι στιγμής ξέρουμε ότι είχε συνεργαστεί για πολλά χρόνια με τον Γουίντμορ και ότι ο Γουίντμορ υπήρξε ένας από τους αυτόχθονες του νησιού. Πως σκατά τα τακιμιάσαν αυτοί οι δύο; Λες να έφυγε ο Γουίντμορ για κάποιους άγνωστους λόγους και μετά να δημιούργησε την Ντάρμα για να συνεχίσει το έργο του; Δεν θα το απορρίψω και αυτό το σενάριο. Είναι ένα ερώτημα και αυτό. Κάτι ακούσαμε και για τα παραθυράκια που οδηγούν εκεί. Δεν πρέπει να βρίσκονται μόνο στον αέρα. Μην ξεχνάμε πως ο Ντέσμοντ και η Ρουσώ έφτασαν εκεί από την θάλασσα. Για να βρουν τα παραθυράκια πρέπει να πάρουν μια συγκεκριμένη πτήση. Ε ποια να είναι; Τι 815, τι 316. Είδαμε και μερικά συντρίμια σε προηγούμενο επεισόδιο.

Το ζόρι ήταν να μαζευτούν όλοι μαζί. Φαντάστηκα ότι ο Μπεν έκανε μπινιά στην Κέητ, της πήρε τον Ααρόν και για αυτό ήταν έτσι χώμα η ομορφούλα μας. Τελικά μετά πίστεψα πως ο Μπεν πήγε απλά να ενημερώσει τον Χιούγκο. Τώρα τον έδειρε ένας ασυγκράτητος Χιούγκο ή κάποιος φύλακας δεν ξέρω. Πείστηκε και αυτός. Ο Σαγίντ αν είδα καλά ήταν κρατούμενος από μια αστυνομικίνα αλλά Άννα Λουσία στο πιο άσχημο. Μαγκιά. Έγινε μια σχετική καλή αναπαράσταση της παλιότερης πτήσης. Η μεγάλη μαγκιά είναι εκείνη με το φέρετρο. Στο φέρετρο ο πατέρας Τζακ γίνεται ο Τζέηκομπ. Τώρα παραδίδει την σειρά του στον Λοκ. Μεταφυσικό πολύ αυτό. Μπλέκουμε και πνεύματα στον αγώνα. Εκείνος ο κομπάρσος ο Πόντιος Πιλότος θα παίξει άραγε κανένα ρόλο ή απλά μας τον έβαλαν για ίντριγκα; Ο Ντέσμοντ δεν ήταν τελικά απαραίτητο να γυρίσει πίσω. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Εξάλλου το νησί δεν τελείωσε μαζί του.

Έφτασαν. Έπεσαν; Δεν μας είπαν. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι επιζώντες από την πτήση. Θα είναι και αυτοί ψιλοδιακοσμητικοί όπως οι αντίστοιχοι του δεύτερου κύκλου που πέθαιναν ο ένας μετά τον άλλο. Μένει να δούμε που πήγαν και οι υπόλοιποι. Σίγουρα ο Μπεν θα κάνει τα δικά του. Μετά το θρυλικό so?? πέταξε και ένα who cares και με αποτέλειωσε. Άντε να ξανασυναντηθούν και ο Σώγιερ με την Κέητ να παρατήσει οριστικά τον μπουρδογιατρό. Το τέλος πάλι τι ήταν; Ο Τζιν με φόρμα της Ντάρμα. Πάντως αναγνώρισε αμέσως τους παλιούς του φίλους. Οκ σίγουρα δεν ήταν ποτέ μέλος της Ντάρμα. Παραείναι ακραίο. Κάτι θα έγινε θα προσποιήθηκε ότι είναι ένας από αυτούς και θα τους έκλεψε το φορτηγάκι. Άλλη απορία μου είναι αν τώρα που μαζεύτηκαν όλοι πίσω θα συνεχίσουν οι λάμψεις. Αν δεν συνεχιστούν η θεωρία μου είναι άκυρη. Έχω να πω λίγα ακόμα αλλά απλά θα χειροκροτήσω. Άντε και εις ανώτερα.

4 σχόλια:

  1. Να'μαι κι εγώωω.... Λόγω Τσικνοπέμπτης καθυστέρησα λιγάκι αλλά επιστρεφω με τα καταλυτικά μου σχόλια (ρίξε μούτζα άφοβα :p):

    Πρώτον, να το πω να βγει από μέσα μου: ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΘΕΛΩ ΤΟΥ ΜΠΕΝ, ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΝΥ!!! (NAI, ΦΩΝΑΖΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!!!!)

    Δεύτερον, τώρα που ηρέμησα κάπως, πιστεύω πως όταν ο Λοκ έφυγε από το νησί, τα flashes τελείωσαν που σημαίνει μάλλον ότι οι losties κόλλησαν κάπου στα 70ς. Μάλλον κατάφεραν να διεισδύσουν στην Ντάρμα, και ο Φαραντέυ να μάθει τα μυστικά του νησιού. Το εκκρεμές σίγουρα το κατασκεύασε ο Φαραντέυ, άλλο ένα χωροχρονικό παράδοξο...

    Κατά τα άλλα, Τζακ, Κέιτ και Χέρλι έπεσαν και αυτοί στα 70ς. Σαγίντ, Μπεν και Σαν (ωραίο τρίο, θα πλακωθούν μεταξύ τους) αγνοούνται ακόμη, αν και κάτι μου λέει ότι αυτοί μάλλον έπεσαν σε άλλη χρονική στιγμή και μάλλον ήταν αυτοί που πυροβόλησαν από μακριά Σόγιερ, Τζούλιετ κλπ 2 επεισόδια πριν. Μην ξεχνάς, ότι είχαμε δει μπουκάλι Ajira Airlines στην παραλία σε εκείνη τη σκηνή.

    Επίσης, μου αρέσει το καινούριο κεφάλαιο που προφανώς ξεκίνησε στη σειρά. Τα πρώτα επεισόδια ήταν σαν μια μίνι σεζόν (όπως τα πρώτα επεισόδια της 3ης φερ΄ειπείν) και τώρα ξεκινά νέος κύκλος όπου προφανώς έχουν γυρίσει οι περισσότεροι στο νησί, και τα flashback θα καλύψουν το κενό του τι συνέβη τις 42 ώρες πριν μαζευτούν όλοι στην πτήση 316.

    Τι έκανε ο Μπεν και ήταν μες στα αίματα, πώς συνελήφθη ο Σαγίντ, πώς πείστηκε ο Χέρλι, τι συνέβη με την Κέιτ και τον Άαρον, τι συμφωνία έκλεισε η Σαν με τον Γουίντμορ κτλ.

    Πάντως πλέον έχουμε όλα τα στοιχεία για να κατανοήσουμε τη σειρά. Στην πρώτη σεζόν είδαμε μια υποψία των άλλων. Στη δεύτερη σεζόν ανακαλύψαμε την πρωτοβουλία Ντάρμα και είδαμε τους άλλους με σάρκα και οστά. Στην τρίτη σεζόν, οι άλλοι και η πρωτοβουλία Ντάρμα έγιναν πιο σαφείς παρατάξεις και ουσιαστικά διαχωρίστηκαν σε γηγενείς και επιστήμονες που πήγαν στο νησί για να ανακαλύψουν τις ιδιότητές τους. Στην τέταρτη σεζόν, ανακαλύψαμε τον Γουίντμορ ως διεκδικητή του νησιού και ήρθε στο νησί άλλη μια οδμάδα ανθρώπων... Τώραμ πια στην πέμπτη σεζόν βλέπουμε ότι τελικά, όλοι όσοι ήταν στο νησί σχετίζονταν με αυτό. Απλά οι γηγενείς σε κάποια φάση διαχωρίστηκαν, ίσως συγκρούστηκαν μεταξύ τους, κάποιοι φύγανε (Ελοίζ, Γουίντμορ) και προσπάθησαν να επιστρέψουν αργότερα, με σκοπό να ελέγξουν τη μεγάλη του δύναμη. Σε όλο αυτό τον πανικό, εγκλωβίστηκαν οι Losties, όπως μπορεί να συνέβη και σε πολλούς άλλους (Ρουσώ, Μαύρος Βράχος) στο πέρασμα των χρόνων. Το θέμα είναι αν ηταν τυχαίο το ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βρέθηκαν στο νησί ή όχι. Αυτό ακόμα εκκρεμεί.

    Αυτάααααααααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 8-) argram, έχεις πρόβλημα, να το κοιτάξεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βασικά μια απορία προς Δημήτρη. Εσύ που είσαι και πιο παρατηρητικός θα ξέρεις αν ο τύπος που είπε τα συλληπητήρια στον Τζακ στο αεροδρόμιο έχει ξαναπαίξει στην σειρά. Μου θύμισε έναν φίλο του Σαγίντ από τους δύο πρώτους κύκλους. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι, νομίζω δεν έχει εμφανιστεί στη σειρά ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή