Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Lost season 5 Episode 3 - Jughead

Ω ναι λέω να το καθιερώσω. Κάτι σαν μόνιμη στήλη. Δεν με ενδιαφέρει αν δεν σας αρέσει, θα τα λέω μόνος μου. Τρίτο επεισόδιο λοιπόν και ανώτερο από τα προηγούμενα δύο. Αξιοποίησε πολύ καλά ένα ατού, τον Ντέσμοντ. Είχε αρκετό από Λοκ και την εκπληκτική ατάκα 'είναι ένας από τους ανθρώπους μου'. Ο Σώγιερ και ο Μάιλς κρατάνε γερά δίνοντας και μια πιο εύθυμη νότα. Δεν είχε καθόλου Τζακ(ευτυχώς) και απουσιάσαν οι σκηνές δράσης. Άντε στον τέταρτο κύκλο είχες και τον λοκατζή που προσφερόταν για τέτοια. Το ξύλο με τον Σαγίντ ήταν άλλο πράγμα. Στα πρώτα δύο δεν υπήρχε κάποιος ανάλογος χαρακτήρας. Πότε πέρασαν πάλι σαράντα λεπτά δεν το καταλάβα. Μακάρι να είναι και τα επόμενα έτσι ή ανώτερα.

Πλέον ο πέμπτος κύκλος διαφέρει πολύ. Σαν να βλέπουμε μια καινούρια σειρά. Τα ταξίδια στον χρόνο δίνουν και παίρνουν. Μας απάντησε γιατί ο Ρίτσαρντ ήταν παρών στην γέννηση του Λοκ και ποιοι ήταν εκείνοι που τον θεωρούσαν εκλεκτό. Καταλάβαμε γιατί ο Φάραντεη ήξερε τόσα πολλά. Καλό κουμάσι και αυτός βέβαια. Περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του χαρακτήρα του. Στην ουσία τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται η ιστορία. Ο Γουίντμορ θα είναι και αυτός ένας καλός λόγος για να συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε. Ότι θα τον έβλεπα και κάτοικο του νησιού ποτέ δεν το περίμενα. Πολλά πειράματα έκαναν και αυτοί. Και όχι μόνο σε παιδιά. Δεν ήταν μόνο στην Ντάρμα κουφάλες. Η ιδέα ότι έρχομαι από το μέλλον σου φυτεύω μια ανάμνηση που εξηγεί αυτά που έζησα στο υποτιθέμενο παρόν αρχίζει και μου αρέσει. Πιο πολύ μου αρέσει το πείραμα για το ταξίδι του μυαλού στον χρόνο. Τι είπαν πάλι τα άτομα; Μαλάκα με άφησαν. Έχω τις ενστάσεις μου βέβαια για την θεωρία ότι όταν έγινε το ατύχημα ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο. Για αυτό ο Λοκ περπατούσε και η Ρόουζ δεν είχε καρκίνο. Αν είναι αλήθεια πως πέθαναν ο Μπουν; Η Σάνον; Η Λίμπι; Όταν μιλάς για λοστ δεν μπορείς να βάλεις σε μια τάξη τις σκέψεις σου. Δεν πειράζει. Για αυτό το αγαπάμε. Τα λέμε με το τέταρτο.

4 σχόλια:

  1. Η πικρη αληθεια ειναι οτι με εχει μπερδεψει το γαμημενο.....Ο Ντεσμοντ θεος...και ΤΙ προφορα θεε μου.....respect !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κάνεις θεσμό τα εβδομαδιάια post για το LOST, υπόσχομαι να απαντάω κάθε εβδομάδα... :P

    Αυτό το επεισόδιο πάντως έβαλε πολλά πράγματα στη θέση τους.... Επίσης, θέλω να δω νεαρή Ρουσώ άμεσα!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν την δούμε και πολύ νεαρή την Ρουσώ θα φάμε μεγάλες φρίκες. Τα είχε τα χρονάκια της όταν ξεβράστηκε στο νησί :P εκείνο που ξέχασα να σχολιάσω είναι το πως θα φύγει ο Λοκ. Και καλά λίγοι ξέρουν τον τρόπο. Ο αχώνευτος όμως απλά ακολούθησε μια σταθερή πορεία με το σκάφος και την έκανε. Θα αυτοπυρποληθώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασικά από όσο καταλαβαίνω το να φύγεις από το νησί δεν είναι δύσκολο. Το θέμα είναι να ξέρεις τον τρόπο να ΓΥΡΙΣΕΙΣ. Ας πούμε τόσο ο Μπεν, όσο και ο Ρίτσαρντ είχαν κάνει τη διαδρομή Νησί-Νέα Υόρκη, Αριστοτέλους-Καμάρα.

    Αλλά ο Μπεν πλέον δεν μπορεί να γυρίσει γιατί το νησί έχει μεταφερθεί, και δε γνωρίζεις πλέον το πού είναι. Όπως εξάλλυ και ο Γουίντμορ, που πιθανότατα έφυγε από το νησί σε άλλη φάση, πιθανότατα αφού και αυτός το μετακίνησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή