Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Blogovision: Β΄Γυναικείος ρόλος

Δεύτερη μέρα μάθαμε πως λειτουργεί η διαδικασία και περνάμε στην κατηγορία που με δυσκολία βρήκα δέκα επιλογές. Αναγκαστικά επέλεξα με βάση τη φρεσκάδα, τη λάμψη. Ναι σε μερικές περιπτώσεις διάλεξα απλώς τις πιο όμορφες παρουσίες. Πείτε με λιγούρη δεν με νοιάζει. Ξεκινάμε από τη πιο χιουμοριστική επιλογή για να ανοίξει η δεκάδα

10. Andrianna Babali (Άπνοια) Εγώ και εσύ θα πει Θεός, εγώ και εσύ. Γλυκύτατη κοπέλα τραγούδησε κάποια ερωτιάρικα τραγουδάκια την ηθοποιία τι την ήθελε; Με ποια κριτήρια της έδωσαν το ρόλο; Όπως και να έχει δεν έχω ξαναδεί δεύτερο ρόλο να περιφέρεται, να συμμετέχει ενεργά στα τεκταινόμενα αλλά να αρνείται πεισματικά να ανοίξει το στόμα της. Εκείνο το ήταν έγκυος πάντως κέρδισε τις εντυπώσεις. Χωρίς την παραμικρή διάθεση κακίας τα παραπάνω Αντριάννα μου. Απλά αν αποφασίσεις να ασχοληθείς πιο δυναμικά με την υποκριτική προσπάθησε το περισσότερο.


9. Jessica Alba (The Killer Inside me) Βασικά όχι η ίδια αλλά το μελανιασμένο της κωλαράκι, τα πρησμένα της ζυγωματικά, ο μελανιασμένος της λαιμός αχ τι έπαθε η ομορφούλα μου. Πόσες φορές θα έχουμε στο μέλλον τη δυνατότητα να τη δούμε να ζαπακιάζεται από μια ζώνη; Ποιος αδίστακτος θα σκεφτόταν να της ρίξει ένα σωρό μπουνίδια στην λεπτή της κοιλίτσα; Το προσωπάκι της είναι όμορφο ακόμα και παραμορφωμένο. Την αγαπώ.

8. Freida Pinto (You will meet a tall dark stranger) Το μέλλον της ανήκει γιατί απλά λάμπει. Μετά το γλυκανάλατο Slumdog Millionaire δούλεψε με ένα σκηνοθέτη που ξέρει τι ζητάει από τους ηθοποιούς του και έλαμψε περισσότερο. Θα γίνει άνετα η νέα χαριτωμενούλα του Hollywood.

7. Jorunn Kjellsby (En ganske snill man) Υποθέτω πως αυτό είναι το όνομα εκείνης που θέλω να δώσω την έβδομη θέση. Πρόκειται για την ηλικιωμένη κυρία που φιλοξενεί τον πρώην κατάδικο και είναι υπεύθυνη για τις πραγματικά αστείες σκηνές της ταινίας. Τόσο αποκρουστική, τόσο σιχαμερή και τόσες πολλές απαιτήσεις. Τα γράφω και γελάω σκεφτόμενος τη να βογγάει. Μπράβο της.

6. Lucy Punch (You will meet a tall dark stranger) Δύο στα δύο γιατί η λατρεία του Woody για τις γυναίκες είναι αναγνωρισμένη από όλους. Τις αγαπάει και τις οδηγεί στις καλύτερες τους ερμηνείες. Να εδώ η ερωμένη του Hopkins που ξεχωρίζει σε κάθε της πέρασμα. Αφελής, γλυκιά, παραδόπιστη αλλά και ευαίσθητη στο βάθος. Στο πολύ βάθος. Πιο πάνω από Pinto γιατί ερμηνεύει περισσότερο παρά λάμπει.

5. Helena Bonham Carter (The Kings speech) Ίσως η θέση της να ήταν στα βραβεία πρώτου γυναικείου ρόλου καθώς δεν υπάρχει άλλη γυναίκα που να παίζει περισσότερο στην ταινία. Ο ρόλος της πάντως είναι περισσότερο υποστηρικτικός (supporting που λένε και στα αυθεντικά Oscars) για αυτό και την τοποθέτησα εδώ. Άσε που στον πρώτο γυναικείο πιστεύω πως θα έχει μία θέση για άλλη ταινία. Εδώ είναι πραγματική κυρία της αυλής, σεμνή, μετρημένη, συμβατική μακριά από τον τρελό εαυτό της που όλοι γουστάρουμε. Ας ανοίξει η πεντάδα με κάτι διαφορετικό.

4. Ashley Bell (The Last Exorcism) Τα ίδια και εδώ με πριν αλλά αυτή τοποθετήθηκε στα βραβεία δευτέρου γυναικείου για να γεμίσει η λίστα. Χιούμορ κάνω ήταν κίνηση της στιγμής να την τοποθετήσω εδώ. Όπως και να έχει έβγαλε νύχια, δόντια, πήρε τσεκούρια, βουτήχτηκε στο αίμα, στριφογύρισε το κεφάλι της και μετά ερχόταν η γαλήνη σαν να μη συνέβη το παραμικρό. Δείτε την και θα με θυμηθείτε.

3. Barbie (Toy Story 3) Να και η κοπέλα που κέρδισε κατά κράτος το αγόρι της. Η κούκλα που από μικρός ήθελα να την αρπάξω από το μαλλί και να την κάνω σβούρες, να βραχυκυκλώσω τα πιστολάκια της, να γκρέμιζα το σπίτι της, να έσκαγα τα λάστιχα του αυτοκινήτου της. Και όμως στην ταινία παρουσιάστηκε γλυκούλα, απροστάτευτη, άκρως συμπαθητική. Αν δεν με πιστεύετε δείτε την ταινία.

2. Mila Kunis (Black Swan) Η μαύρη βασίλισσα που λάτρεψα. Σαγηνευτικό βλέμμα, επιβλητική παρουσία που μπορεί με μία κίνηση του χεριού της να σε παρασύρει σε οποιαδήποτε ακολασία. Κινούμενος πειρασμός που όσο και να προσπαθείς δεν μπορείς να τον αποφύγεις. Η ουσία του κακού στη σάρκα μιας γυναίκας. Το απόλυτο κακό όπως το αντιλαμβάνεται μια γυναίκα με τα όλα της. Στηρίζω μαύρο σαν χρώμα, σαν ύπαρξη και δίνω την πρώτη θέση στην

1. Jessica McNamee (The Loved ones) Αυτή και αν δεν υποστήριξε το μαύρο σε όλη του την έννοια. Τι έκανε και κέρδισε την πρωτιά; Υποδύθηκε μια γκοθού, μια κοπέλα που ανήκει στην κατηγορία που απεχθάνομαι αρκετά. Ε αυτή την ερωτεύτηκα. Μια τέτοια γκοθού αν κυκλοφορούσε στην πόλη θα έτρεχα κάθε Παρασκευή στο Eightball και θα χόρευα μαζί της σε διαμονικούς ηλεκτρονικούς ρυθμούς. Δεν είναι και εύκολα να υποδυθείς ερωτική γκοθού και όποιος διαφωνεί να μη του ξανασηκωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου