Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Uri Geller who?

Να είσαι mentalist είναι ταλέντο, ή το 'χεις ή δεν το 'χεις. Ομολογώ βασικά πως τα κολπάκια που θα σας παρουσιάσω είναι ελαφρώς παλιά, ξεπερασμένα και μάλλον οι περισσότεροι θα τα γνωρίζετε ήδη. Ο πρώτος λόγος που τα γράφω είναι γιατί βαριέμαι απελπιστικά, ο δεύτερος γιατί έχω καιρό να δημοσιεύσω ανάρτηση και ο τρίτος και βασικότερος ήταν ο Λαζόπουλους που είπε στην εκπομπή του το ανέκδοτο με το ενυδρείο και το άλλο με την ατάκα πήγα για κλάσιμο και βγήκε χέσιμο. Αν ο κόσμος γελάει ακόμα με αστεία 20ετίας και 15ετίας και χαρίζει 60άρια στην AGB ίσως να εντυπωσιαστούν και με τις δικές μου μούφες.

Πρώτο κόλπο και ιντερνετικό. Κάνετε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης και μεταφέρεστε σε μια σελίδα. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως απενεργοποίησα τις εντολές html για αυτό καταφεύγω σε πλάγιες μεθόδους. Εκεί λοιπόν διαλέγετε ένα διψήφιο αριθμό και αφαιρείτε από αυτόν τα ψηφία του. Επειδή γνωρίζω πως η νοημοσύνη σας είναι περιορισμένων δυνατοτήτων θα σας το κάνω λιανά με παράδειγμα. Λέμε τώρα ότι διαλέγετε το 54 η πράξη που θα κάνετε είναι 54-5-4=45. Κάπως καλύτερα τώρα ε; Ωραία. Μετά θα πάτε στον πίνακα που έχετε μπροστά σας και θα δείτε το σύμβολο που υπάρχει δίπλα στο νούμερο που υπολογίσατε. Προσέξτε καλά μη το ξεχάσετε. Κλικ μετά πάνω στην κρυστάλλινη σφαίρα. Τι λέτε; Θα καταφέρει να το βρει;

Το δεύτερο είναι δικός μου αυτοσχεδιασμός. Θέλει μικρή προσοχή στις πράξεις. Οι κορασίδες της Αγγλικής φιλολογίας με έχουν εγκαταλείψει πλέον και το καλαμπούρι μου για χρήση κομπιουτερακίου είναι κάπως άνοστο. Παρόλα αυτά αν δυσκολευτείτε κάπου πατήστε και κανένα calc από την έναρξη, δεν θα το μάθω για να σας κράξω. Ακολουθήστε με προσοχή τα παρακάτω βήματα.

1) Βάλτε έναν αριθμό (μονοψήφιο για ευκολία) στο μυαλό σας.

2) Προσθέστε 1

3)Πολλαπλασιάστε τον αριθμό που βρήκατε με τον εαυτό του

4)Αφαιρέστε 1

5)Διαιρέστε με τον πρώτο αριθμό που βάλατε στο μυαλό σας.

6)Προσθέστε 2

7)Αφαιρέστε με τον πρώτο αριθμό που βάλατε στο μυαλό σας.

8)Έχετε καταλήξει σε έναν αριθμό που πρέπει να τον αντιστοιχήσετε στο σωστό γράμμα από το αλφάβητο. Αν είναι το 1 αντιστοιχεί το Α, αν είναι το 2 το Β. Καλώς; Από αυτό το γράμμα βρείτε μια χώρα της Ευρώπης

9)Από το επόμενο γράμμα της αλφαβήτου βρείτε ένα ζώο χωρίς κέρατα. Αν η χώρα ξεκινούσε από Π το ζώο πρέπει να ξεκινάει από Ρ.

10) Ένα έχω να σας πω. Δείτε το σχόλιο που έχω αφήσει.

6 σχόλια: