Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

The hour of midnight draws near

Διαβάζεις αθλητική εφημερίδα πρωί πρωί και τρως μια φρίκη. Στο ένθετο περιοδικό υπάρχει ένα άρθρο για τον Midnight των Crimson Glory. Αρχική χαρά που την διαδέχεται η στεναχώρια. Το άρθρο γράφτηκε για το θάνατο του. Νεφρική ανεπάρκεια και κατεστραμμένο συκώτι. Άφθονο αλκοόλ σε ελεύθερη μετάφραση.

Για το θανατό του πιθανότατα δεν έγινε πανικός. Δεν κόλλησαν μεγάλες ιστοσελίδες, δεν έβαζαν βιντεάκια του όλοι οι πικραμένοι στο facebook. Έχει αυτό σημασία; Για εμένα έχει. Του άξιζε μεγαλύτερη ανταπόκριση στα τργούδια. Έπρεπε να έχει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα. Υπήρξε μια από τις καλύτερες φωνές στο χώρο του heavy metal, ηχογράφησε το απίστευτο Transcendence. Ήταν αυτοκαταστροφικός βέβαια, όπως πολλά από τα μεγάλα μυαλά του χώρου. Ίσως είναι ο κύριος υπέυθυνος για την όχι και τόσο μεγάλη παραγωγικότητα του. Είχε να αντιμετωπίσει και αυτός φαίνεται πολλές φοβίες και δεν τα κατάφερε να τις κερδίσει.

Τι να πρωτοθυμηθώ; Πρώτες μέρες σε chat room και φυσικά το ψευδώνυμο μου ήταν midnight. Αγοράζω κινητό και για τον τηλεφωνητή ηχογραφώ την απίστευτη του ερμηνεία στο Lost Reflection. Τεράστια η χαρά μου όταν μετά από καιρό που είχε αφήσει τους Crimson Glory αποφασίζει να ηχογραφήσει προσωπικό δίσκο. Pain το τραγούδι που άκουσα σε ακουστική εκτέλεση και τα συναισθήματα έντονα. I smell your sexy fear έγινε το σλόγκαν μου. Περίμενα να μεγαλουργήσει, όπως και πολλοί ακόμα θαυμαστές του. Με την επανασύνδεση των Crimson Glory χάρηκα ακόμα περισσότερο. Δεν τους είδα Live στην Αθήνα. Από ότι έμαθα ο Midinght ήταν τόσο λιώμα που διάβαζε τους στίχους μέσα από ένα χαρτί. Τα πράγματα δεν κύλησαν έτσι όπως θα ήθελα. Η δημιουργικότητα αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη δεν ξαναβρήκε διέξοδο.

Πάει καιρός που πέθανε. Γύρω στις δεκαπέντε μέρες. Το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι αυτή η μικρή αναφορά. Μήπως και τον μάθουν δυο τρία άτομα παραπάνω, μήπως και ψάξουν τα τραγούδια του στο youtube. Ίσως και άλλοι ερωτευτούν με το lonely Και το dream dancer. Μπορεί βέβαια να κράξουν και με το queen of the masquerade, να χτυπηθούν με το masque of the red death, να ταξιδέψουν με το azrael και το dark places. R.I.P Midnight. Η φωνή σου δεν θα ξεχαστεί

1 σχόλιο:

  1. 8/7 μετα απο ψαξιμο κατι χρονων πετυχα στο ebay το Dream Dancer EP, το αγορασα επι τοπου για $120. μετα και απο ψαξιμο μερικων δευτερολεπτων στο google για κατι σχετικο πετυχα και την ειδηση του θανατου του στο blabbermouth.

    που πανε ολοι ρε γαμω το κερατο

    υγ. τουλαχιστον μπορουμε επιτελους να βαλουμε στην ακρη τις ελπιδες για επανενωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή