Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Lost season 5 Episode 13 - Some Like it Hoth

Μια χαζή απορία αρχικά. Αυτό το hoth τι σημαίνει; Φυσικά και είναι παράφραση του some like it hot. Δεν θυμάμαι να το άκουσα και μέσα στο επεισόδιο κάπου. Ας μου το εξηγήσει κάποιος σας παρακαλώ. Δεύτερον έχει αρχίσει και με πιάνει μελαγχολία. Τι έμεινε; Τέσσερα ακόμα. Στην ουσία τρεις φορές ακόμα θα δω για φέτος lost. Θα μου λείψει το άτιμο. Ας αφήσω ένα δάκρυ να αργοκυλήσει και ας μπω στο κυρίως θέμα.

Η σειρά έχει αρχίσει και σαρώνει και πάλι. Όχι ότι έκανε και καμιά κοιλιά αλλά όσο να'ναι δύο επεισοδιάκια ήταν κατώτερα του αναμενόμενου. Το σημερινό ήταν απόλαυση. Καταπληκτική χημεία μεταξύ Χιούγκο και Μάιλς. Τι ατάκες πετούσε ο πρώτος ακόμα να τις χωνέψω. Εκείνη για το φαινόμενο του θερμοκηπίου που δεν έχει γίνει ακόμα και άρα μπορεί να αποτραπεί παρά ήταν κορυφαίο. Άλλη και η έμπνευση να γράψει τη συνέχεια του Star Wars. Μεγάλο αλάνι. Αυτοί οι δύο πακέτο είναι υπέροχοι. Δεν τους φαινόταν στην αρχή αλλά τελικά είναι ταιριαστό ζευγάρι.

Πίσω στο 1977. Ρίγη συγκίνησης όταν είδα την καταπακτή να χτίζεται. Κάποια χαζομάρα έκαναν με τα πειράματά τους δεν ήταν να ικανοί να ελέγχουν την εκπεμπόμενη ακτινοβολία και έχτισαν την καταπακτή για να την περιορίσουν. Μένει να δούμε ποιος ήταν ο αρχικός τους στόχος. Πάει να γίνει και ένας ψιλοχαμός με τον αγνοούμενο Μπεν. Πολύ έμπλεξαν. Κάτι θα σκαρφιστεί ο Σώγιερ. Δεν τον φοβάμαι.

Κύριο θέμα για σήμερα ο Μάιλς. Παιδί του Τσανγκ ε; Όχι δεν το περίμενα. Θα έπρεπε βέβαια. Το ξέραμε ότι είχε περάσει και αυτός κάποιο μέρος της ζωής του στο νησί και απλά το επιβεβαιώσαμε. Σιγά σιγά αποκαλύπτονται κάποια πράγματα για την ομάδα που έστειλε ο Γουίντμορ στον προηγούμενο κύκλο. Όλοι σχετίζονται με κάποιο τρόπο με το νησί. Τζάμπα παραπονιόταν η Ναόμι ότι δεν έχουν στρατιωτική εμπειρία που είναι απαραίτητη για μια τόσο δύσκολη αποστολή. Δέχομαι φυσικά την άποψη του Δημήτρη για την υιοθετημένη Σάρλοτ και περιμένω να μάθω και για τον Φρανκ. Ε ναι παραείναι ύποπτο ότι ξαναέπεσε στο νησί. Κάτι τρέχει με την πάρτη του.

Τι κρύβεται στη σκιά του αγάλματος; Άλλο πάλι και τούτο. Δύο αντίζηλους ξέραμε για το νησί. Με την εις άτοπο απαγωγή προκύπτει ότι είναι ατάκα των ανθρώπων του Μπεν. Η Ιλάνα και αυτοί είναι δικά του τσιράκια; Πιθανότατα ναι. Δεν θα προκύψει και τρίτος πιστεύω που να έχει απαιτήσεις στο νησί. Περιπλέκεται η κατάσταση. Ότι θα κερδίσει η ομάδα του Μπεν το ξέρουμε ήδη. Δεν είναι ανάγκη να μας το υπενθυμίζουν. Θα τους πάρουμε τα σώβρακα.

Φινάλε και καινούριες φρίκες με τον χρόνο. Ήρθε πίσω ο τρελοεπιστήμονας. Στην ίδια ηλικία με αυτή που τον αφήσαμε. Φεύγοντας από το νησί ζούσε στο 1977. Επιμένω και σε αυτό μέχρι να ξανακτεθώ. Για αυτόν κάποιες απαντήσεις θα έχουμε στο επόμενο. Παίζει να έχει και Ντέσμοντ. Αν είναι καλύτερο από το the constant θα υποκλιθώ, θα προσκυνήσω, θα κάνω χίλια τάματα. Στην τελική μπας και ο Ρίτσαρντ κάνει κάτι παρόμοιο ταξιδεύοντας στον χρόνο και μένει στην ίδια ηλικία πάντα; Είχε πει κάποτε στον Λοκ ότι την επόμενη φορά που θα συναντηθούν δεν θα τον θυμάται. Άρα ούτε αυτός έλεγχε τα χρονικά ταξίδια. Άστο ξέφυγα πάλι. Τέσσερα ακόμα δυστυχώς :(


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου