Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Lost season 5 Episode 12 - Dead is dead

Να πω την αλήθεια έχω τις αμφιβολίες μου σχετικά με τον τίτλο. Είναι ο εκλεκτός ο Τζον, το εμπεδώσαμε από πολύ παλιά. Για αυτό τον λόγο το νησί αποφάσισε να ξαναπερπατήσει; Για αυτό τον ανέστησε; Τι σκατά νησί είναι αυτό που έχει τέτοιες ικανότητες; Βέβαια γιάτρεψε και την Ρόουζ. Μήπως την προορίζει για εκλεκτή στο πλάι του;Οκ λέμε και καμιά μπούρδα να περνάει η ώρα. Αλήθεια αυτή τι απέγινε; Ήταν στην ομάδα εκείνων που ξέμειναν και παγιδεύτηκε σε κανένα κουλό μέρος στο χωροχρόνο; Έχω αρχίσει και ζαλίζομαι. Πολύ μάλιστα. Παίζει να αρχίσω να ξεχνάω και τα αυτονόητα και τα βασικά. Το τελευταίο επεισόδιο έπαιξε τον ρόλο του στην σύγχυση μου. Με έκανε για πρώτη φορά να ψάξω και τα παλιότερα να θυμηθώ κάποια πράγματα να επιβεβαιώσω κάποια άλλα.

Ότι τα'σπάσε, τα'σπάσε. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς για αυτό. Δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως καλύτερο του κύκλου και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Υποκειμενικά είναι αυτά. Αντικειμενικά πάντως δύσκολα δεν θα άρεσε σε κάποιον. Πρέπει να έχει ιδιαίτερα γούστα για να συμβεί κάτι τέτοιο. Όπως ήταν προφανές είχε να κάνει με Μπεν και Λοκ. Κουβέντα για το πως ζωντάνεψε ο Τζον. Μείναμε με την απορία όπως όλοι εκεί μέσα. Για μια στιγμή πιστεύω πως ξαφνιάστηκε και ο Μπεν. Ο άνθρωπος που τα ξέρει όλα. Ενδιαφέρον είχαν οι σκηνές από το παρελθόν. Είδαμε και επίσημα πλέον πως ξεκίνησε η κόντρα Μπεν με Γουίντμορ και γιατί έφυγε ο δεύτερος από το νησί. Όλο και κάποια μπινιά θα έκανε βέβαια η αδυναμία και θα την μαθούμε σύντομα. Παρακολουθήσαμε και ένα από τα τελευταία χρονικά σημεία της κόντρας. Την απόφαση του Μπεν να σκοτώσει την Πέννυ. Δεν λέω συμπαθητικός ο Ντέσμοντ, συγκινητικό που ονόμασαν το παιδί Τσάρλι αλλά πρέπει κάποιες αμαρτίες να πληρωθούν. Η Πέννυ πρέπει να πεθάνει, και θα πέθανει. Συγγνώμη μοναδικέ αναγνώστη αυτών των δημοσιεύσεων :P Την σκαπούλαρε αρχικά. Έφαγε αρκετές ο Μπεν αλλά για να ζητάει αυτός συγγνώμη κάτι κακό θα έκανε. Ανατίναξε το σκάφος; Δεν ξέρω.

Στο άλλο θέμα που αφορά καθαρά το νησί τα πράγματα περιπλέκονται. Οκ κάνει μπαμ ότι ο Λοκ πρέπει να πάρει την θέση του Μπεν. Το νησί έχει αρχίσει να αντιπαθεί τον Μπεν και έχει βρει και διάδοχο. Αφού είναι έτσι όμως γιατί τα κατάφερε και γύρισε και τόσο εύκολα; Ο Γουίντμορ που υποτίθεται είναι ο καλός της υπόθεσης δεν τα κατάφερε ποτέ. Τελικά και το νησί αγαπάει να μισεί τον Μπεν. Τον καλύτερο χαρακτήρα όλων των εποχών με διαφορά. Εντύπωση μου έκανε ότι ο καπνός δεν ήρθε ποτέ παρόλο που τον κάλεσε ο Μπεν. Στον τέταρτο κύκλο είχε έρθει αμέσως. Βέβαια τότε δεν έδειξαν όλη την διαδικασία. Τώρα μας πήγαν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Ο Μπεν όταν απομάκρυνε το νερό χάρηκε λίγο ή ήταν ιδέα μου; Σαν να περίμενε τον καπνό να εμφανιστεί και όταν δεν ήρθε το χάρηκε. Τελικά τον συνάντησε. Αθωώθηκε μέχρι να αποδείχθει το αντίθετο. Έχει ακόμα ζουμί. Βάλε και λίγο ιερογλυφικά και τον κριτή Θεό των Αιγυπτιών (αν δεν κάνω λάθος) και ξεφεύγουμε ομαδικά.

Τέλος μια μικρή αναφορά στους νέους ναυαγούς που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Η ερώτηση που έκαναν για το άγαλμα δεν είναι ύποπτη; Μου θυμίζει τους κωδικούς που χρησιμοποιούσε ο Ντέσμοντ όταν περίμενε τον αντικαστάτη του στην καταπακτή. Μπας και είναι άνθρωποι του Γουίντμορ; Μήπως τελικά ήταν μια χαζή ερώτηση; Πάντως φαντάζομαι ότι το μυαλό πολλών θα πήγε σε εκείνο το τεράστιο άγαλμα. Ξέρουν για αυτό; Ζαλίστηκα και πάλι. Υποψιάζομαι το καθετί. Με βλέπω σύντομα με ψυχοφάρμακα. Πάλι καλά που έχω το blog και εκφράζομαι και θα καθυστερήσω κάποιες παραπάνω μέρες την παράνοια μου.

5 σχόλια:

  1. σώπα ρε. ξανάρχισες το lost ή απλά μιλάς χωρίς να έχεις τίποτα να πεις; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε δε διαφημιζω οτι βλεπω λοστ. αλλα τωρα τελευταια εχω ωρες να σκοτωσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχικά, έχω να πω το εξής.

    Η.Πέννυ.ΔΕΝ.έχει.πεθάνει.και.το.
    καλό.που.τους.θέλω.να.μην.

    Τώρα που ξαλάφρωσα ξανά, έχω να παρατηρήσω το εξής.

    Ο Γουίντμορ έχει στείλει ανθρώπους να βρουν το νησί και το βρήκαν. Πιστεύω ότι ακόμα και η Ιλάνα και οι καινούριοι είναι επίσης σταλμένοι από αυτόν. Εξάλλου, η Ιλάνα κυνηγούσε τον Σαγίντ για ένα έγκλημα που διέπραξε σε άνθρωπο του Γουίντμορ, δεν είναι τραβηγμένο να την έστειλε τελικά αυτός. Άρα, ο Γουίντμορ ίσως να μην θέλει να επιστρεψει ο ίδιος γιατί κάτι πιστεύει ότι θα γίνει και δε θέλει να είναι παρόν. Αυτό πιστεύω πλέον.

    Τώρα για το υπόλοιπο επεισόδιο, επιβεβαιώθηκε κάτι που υποπτευόμασταν: ότι ο καπνός κρίνει. Τον ΈΚο τον έκρινε άξιο θανάτου, τον Λοκ όχι (έπειτα από την μάλλον επαφή του με το καπνό στα πρώτα πρώτα επεισόδια). Τώρα το γιατί άφησε να ζήσει ο Μπεν θα το δούμε στη συνέχεια.

    Επίσης, τα ιερογλυφικά που υπήρχαν πάνω από το σημείο εισόδου του καπνού με έβαλαν σε υποψίες. Μήπως το άγαλμα καταστραφηκε από τον ίδιο τον καπνό; Θα δούμε υποθέτω...

    Πάμε και προς το φινάλε σιγά σιγά και ξενερώνω... Ποιος περιμένει άλλον έναν χρόνο, όταν ειδικά ξέρει ότι τότε θα είναι και στρατό, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο καπνός πάντως δεν είναι και πολύ σταθερός στις απόψεις του. Παίρνει και μορφές νεκρών προσώπων. Βλέπε αδελφός Έκο. Δεν θα επεκταθώ γιατί δέχτηκα χτύπημα κάτω από την ζώνη. Ναι, για τον στρατό μιλάω. Όταν μου περάσει ο πόνος θα επανέλθω :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή